Successos

tribunals

Admet haver asfixiat amb un cinturó la parella a Figueres

El detingut, Juan Carlos Chávez Yánez, insisteix que va colpejar la víctima perquè li confessés amb qui li estava sent infidel

Afegeix que també li va pegar a la cara amb un esprai i amb els punys

“Estava en xoc, ple d'ira, sentia ràbia i estava gelós perquè tenia proves que la meva parella m'estava sent infidel.” Aquest és part de l'al·legat que va manifestar ahir a l'Audiència de Girona Juan Carlos Chávez Yánez per tal de defensar que “no era conscient” del que es feia quan el 4 d'agost del 2008 va posar fi a la vida de la seva excompanya sentimental, Diana Gisell Zelaya. Tot i que segons el fiscal l'acusat i la víctima havien trencat la relació uns mesos abans i ell no ho acceptava, el processat va assegurar que encara eren parella quan va cometre el crim. L'acusat va relatar que la nit dels fets havia sortit de treballar i havia anat a la discoteca La Cartuja de la Jonquera perquè intuïa que la noia seria allà. “En tota la setmana no havíem tingut contacte. Em va dir que no feia falta que hi anés. Es va sorprendre quan em va veure, però no estava enfadada i vam quedar després per parlar.”

En abandonar el local, la víctima va portar amb el seu cotxe un amic fins a Figueres, i el detingut va fer el mateix trajecte al darrere, amb el seu automòbil. Un cop es van quedar sols, es van adreçar al castell de Sant Ferran i, poc després, van agafar la carretera en direcció a Llançà i es van aturar en un descampat per tenir més intimitat. “Ens vam situar a la part del darrere per mantenir relacions. Vaig sortir a orinar i, quan vaig tornar, vaig revisar la guantera perquè tenia el pressentiment que m'enganyava. Vaig trobar tres preservatius, quan nosaltres mai utilitzàvem mètodes anticonceptius. Em va dir que no eren seus i no parava d'insultar-me.”

A continuació, Chávez va sostenir que la víctima havia agafat un pot metàl·lic i l'havia intentat agredir: “L'hi vaig treure de les mans i li vaig pegar amb el pot dues o tres vegades a la cara. També li vaig donar cops de puny. Jo li seguia preguntant amb qui havia estat. Com que no m'ho confessava, vaig agafar un cinturó, li vaig posar al coll i vaig deixar de pressionar quan vaig veure que no es movia. En un primer moment no em vaig adonar que l'havia matat. Estava en blanc. Vaig tardar moltes hores a reaccionar.”

L'arrestat, que és defensat per l'advocat Benet Salellas, va concloure que primer havia passat dues hores al costat del cadàver. L'endemà, va trucar al 112 i va tenir una conversa d'uns deu minuts amb l'operador. En la trucada, va afirmar que era qui havia segrestat la xicota i, com que no era capaç d'indicar on eren, va penjar i va conduir fins a la comissaria dels Mossos de Figueres, on es va entregar: “Vaig col·locar el cos al maleter. No va ser fàcil posar-lo allà, però no volia que la veiessin mentre anava a la comissaria. Estic del tot penedit del que vaig fer.”

LA FRASE

Vaig posar el cos al maleter. No volia que veiessin la víctima mentre anava a la comissaria
Juan Carlos Chávez Yánez
Acusat

LA XIFRA

19
anys
de presó és la pena a què s'enfronta Chávez per un assassinat amb l'agreujant de parentesc i l'atenuant de confessió.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.