Educació

EDUCACIÓ

Els escolars del Pla de l'Estany aprenen jocs d'arreu del món

Uns 300 alumnes de tercer de primària de la comarca van participar ahir a Banyoles en el Rodajoc

Recuperar o mirar que no es perdin jocs tradicionals d'arreu del món és l'objectiu del Rodajoc, una matinal festiva per a la mainada de tercer de primària que té lloc en algunes comarques i que, al Pla de l'Estany, es va celebrar ahir per tercer any consecutiu. L'any passat es va fer a Esponellà, mentre que aquest cop va tenir lloc a Banyoles, que ja va acollir el primer Rodajoc del Pla de l'Estany. La intenció –expliquen els promotors– és anar alternant Banyoles i un poble diferent de la comarca.

Al voltant de 300 nenes i nens (de la totalitat de les escoles del Pla de l'Estany, menys una) van practicar el cheia (un joc de pilota originari de Moçambic), el kulla (llançament de bosses amb pedretes, de Grècia), l'anomenat Simba i l'antílop (una persecució procedent del Zaire), el maklot (uns salts de llargada inventats a Israel) o una versió gegantina del joc d'habilitat mikado, amb pals de grans dimensions. En total, onze jocs que tenen en comú el fet que el seu escenari és el carrer (ahir van ser la plaça Major i el passeig de la Muralla) i la senzillesa dels materials, sovint, improvisats amb objectes reutilitzats.

La celebració d'aquest esdeveniment requereix un esforç logístic important, fins al punt que ahir es van mobilitzar una seixantena de persones, entre gent del Consell Esportiu del Pla de l'Estany (l'entitat que porta el pes de l'organització), mestres i estudiants del cicle superior d'esports de l'IES Pere Alsius. Per a aquests últims, el Rodajoc són unes pràctiques, pensant en un futur professional vinculat a l'educació i els esports.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.