Societat

universitat

Els estudiants de la UdG tindran 2,5 hores menys de classe per crèdit

Les retallades redueixen les hores lectives de 10 hores a 7,5 en graus i màsters

L'alumnat preveu que la Generalitat encarirà un 7% la matrícula

A banda del retrocés per al personal d'administració i serveis (PAS) i el professorat, els estudiants de la Universitat de Girona (UdG) tenen assumit que el curs vinent tornaran a ser objecte de retallades. El coordinador del consell d'estudiants de la UdG, Isaac Pérez, ha confirmat que l'alumnat de la institució gironina tindrà 2,5 hores menys de classe per crèdit matriculat –ECTS des de l'aplicació del pla de Bolonya– i passarà de tenir 10 hores lectives a 7,5 en graus i màsters.

El 27 de febrer, la rectora de la UdG, Anna Maria Geli, va informar que el pressupost del 2012 tindrà una reducció de l'1,9% (1 milió) respecte al de l'any passat, en què ja es va reduir el 16% (9,5 milions). Per tant, amb 10,5 milions menys que fa dos anys, el rectorat treballa en l'aplicació de les xifres. L'encariment de la matrícula, que fixa la Generalitat, serà un fet, com ja va passar l'estiu passat. El consell d'estudiants preveu un encariment d'entorn del 7% per al curs 2012/2013.

A més, fonts de la plataforma d'estudiants contra de les retallades de la UdG destaquen que l'alumnat ja pateix el fet que les classes siguin de grups més nombrosos d'estudiants, cosa que impossibilita l'aplicació del pla Bolonya que, en principi, havia d'incentivar encara més la interacció entre el professor i l'estudiant.

Grups més nombrosos

A més, la plataforma ha denunciat que el professorat a temps complet ha de cobrir els buits que han deixat companys a temps parcial que s'han vist obligats abandonar la UdG. Això fa, diuen, que de vegades hi ha canvis a última hora de l'hora en les assignatures.

El rectorat està negociant els plans docents i la planificació del curs que ve amb els degans i els directors i els seus equips. El dijous 29 d'aquest mes hi ha reunió del consell de govern. Cal recordar que els estudiants van boicotejar el consell de govern del mes de febrer.

LA XIFRA

7,5
hores
lectives per crèdit, en lloc de 10, tindran, a partir del curs 2012/2013 els estudiants de graus i màsters.

LA DATA

29.03.12
Està previst
el pròxim consell de govern de la UdG, que aprovarà plans docents i retallades per al curs vinent.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.