Societat

educació

Les llars d'infants de Blanes lluiten contra el tancament

Les comunitats educatives de les tres escoles bressol protesten per la possibilitat que només se'n mantingui oberta una

El govern local s'hi reuneix però sense arribar a cap acord

Les tres escoles bressol públiques de Blanes faran el que sigui per seguir obertes. Un objectiu compartit per educadores i pares i mares. Després que aquest diari anunciés que el govern local es planteja tancar dues de les tres llars d'infants, ahir representants dels tres centres es van reunir amb membres del govern local, encapçalats per l'alcalde Josep Marigó. Mentrestant, a fora, pares i mares, molts amb els seus fills en cotxets, es van concentrar en senyal de protesta.

La reunió vas ser llarga, tres hores. Però sense conclusions clares. “Hem sortit amb més preocupació de la que hem entrat”, van explicar representants de les AMPA de les tres escoles bressol. Van anar a la reunió amb tres premisses: mantenir obertes les escoles bressol, no acomiadar cap educadora i no variar els barems. Marigó va anunciar la setmana passada que es plantegen augmentar considerablement les quotes i restringir l'accés, per exemple, a les famílies on tant el pare com la mare treballin. “Són un barems difícils per fer que es buidin les escoles bressol i tenir l'excusa per tancar-les”, van lamentar des de les AMPA, que asseguren que en aquests moments hi ha llista d'espera, fet que demostra, segons ells, la necessitat de llars d'infants.

Les educadores no van voler fer declaracions, i es van limitar a agrair el suport que els havien donat els pares.

LA XIFRA

3
escoles bressol
públiques hi ha en aquests moments a Blanes. El govern local es planteja tancar-ne dues.

Marigó, obert a negociar amb els centres

La reunió va ser presidida per l'alcalde, Josep Marigó, que els va explicar la situació econòmica que viu l'Ajuntament. “Les lleis ens obliguen cada vegada més que els serveis siguin sostenibles econòmicament”, va explicar. L'alcalde va valorar la tasca que fan les educadores i les escoles bressol i es va mostrar preocupat pel futur laboral de les treballadores. Aquestes van lamentar que no les havien tingut en compte i van proposar la possibilitat d'obtenir ingressos per altres vies. En aquest sentit, l'alcalde va assegurar a tall de conclusió: “Hem de buscar noves fórmules de gestió perquè el dèficit no sigui galopant.” Ajuntament i escoles bressol es tornaran a reunir properament per abordar les propostes d'ingressos extraordinaris que es faran des de les llars d'infants.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.