Societat

Barcelonès

A més fraccions, més molèsties

La implantació de la recollida selectiva multiplica les queixes pel soroll dels camions d'escombraries a la plaça de la Farga de Barcelona

L'Ajuntament ha aplicat mesures pal·liatives, però el veïnat les troba insuficients

La implantació de la recollida selectiva també té conseqüències no desitjades. Els veïns de la plaça de la Farga, a la frontera entre els barris de Sants i la Bordeta i envoltada de blocs baixos, ho saben bé. Van començar la croada contra les molèsties de la recollida selectiva fa més d'un any, i hi continuen. L'associació veïnal va reclamar a l'Ajuntament que prengués mesures per posar fi a un nivell de soroll “insostenible”, i es va dirigir també a la síndica de Barcelona, Maria Assumpció Vilà. El consistori va començar a aplicar algunes mesures a finals de l'any passat, com ara usar vehicles menys sorollosos i avançar un quart d'hora la recollida de l'orgànica, que ara es fa a tres quarts d'onze de la nit, segons fonts municipals, i tres quarts la del rebuig, que ara es recull a tres quarts d'una. La resta de fraccions, segons hi afegeixen les mateixes fonts, es recullen en horari diürn.

Les molèsties persisteixen, però, i el president de l'associació, Ramon Munné, sosté que, fins i tot, hi ha qui ha decidit mudar-se. L'entitat fa dos mesos que du a terme un recull de molèsties detectades pels residents. Molèsties, i també infraccions, perquè els camions de la recollida, segons els mateixos veïns, superen sovint els límits permesos a les zones 10 i 30 que envolten la plaça. El consistori insisteix que els problemes no són exclusius de la Farga, però que la recollida ha de continuar sent nocturna. Hi ha pendent una reunió amb l'adjudicatària del servei per analitzar més mesures, com ara moure alguns dels contenidors de la plaça, però, de moment, això “només s'està estudiant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.