Política

Cop d'estat militar a Mali

Diversos militars del país ataquen el palau presidencial i anuncien la dissolució de les institucions i la Constitució per la incompetència del president de frenar la rebel·lió tuareg al nord del país

Declaren el toc de queda i asseguren que entregaran “el poder a un president democràticament electe tant aviat com el país sigui reunificat”

Almenys quatre catalans estan atrapats en un hotel de la capital

Cop d'estat militar a Mali. Aquest dimecres militars del país han atacat el palau presidencial de Bamako i han anunciat a través de la televisió que han dissolt les institucions i han suspès la Constitució.

Els soldats han assenyalat que han posat fi al mandat del president, Amadou Toumani Touré, i que entregaran el poder a un nou govern que serà escollit a través d'un procés electoral.

Almenys quatre catalans, que estaven al país per feina, han quedat atrapats a la capital de Bamako sense poder sortir, segons informa RAC 1.

“El comitè Nacional per a la Restauració de la Democràcia i l'Estat ha decidit assumir les seves responsabilitats posant fi a l'incompetent règim d'Amadou Toumani Touré”, ha dit el portaveu del comitè nacional, Amadou Konare, que ha acusat l'executiu de fracassar a l'hora de posar fi a la rebel·lió tuareg que hi ha hagut a la zona d'Azawad, al nord del país, liderat pel Moviment d'Alliberament Nacional d'Azawad. Aquest moviment ha aconseguit fer-se amb el control del 60% de la zona i sol·licita la que es reconegui la independència de la regió.

“Prometem que entregarem el poder a un president democràticament electe tant aviat com el país sigui reunificat i la seva integritat no estigui amenaçada”, ha dit Konari, flanquejat per dos desenes de soldats.

Poc després, els militars han declarat el toc de queda “fins a pròxim avís”.

Diversos militars s'han amotinat aquest dimecres i han atacat el palau presidencial hores després de que se sentissin trets en diferents zones de Bamako i en una caserna militar situada a Kati, als afores de la capital que havia rebut la visita del ministre de Defensa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.