Salut

salut

Aposta per fer de Barcelona un referent de salut mundial

Més de 30 metges de reconegut prestigi s'uneixen per atraure pacients de tot el món i inversions per a la investigació

L'associació projecta un centre d'innovació quirúrgica a la Zona Franca

De la mateixa manera que la majoria d'estrangers pensen en el Barça, Gaudí o la Rambla quan es parla de Barcelona, un grup de metges de reconegut prestigi de la ciutat s'han proposat que el nom de la capital catalana s'associï també a la medicina d'excel·lència. Per fer-ho, una trentena de professionals han creat, a títol personal, la Barcelona International Medical Academy (BIMA), una agrupació des de la qual volen atraure pacients de tot el món i promoure Barcelona com a referent mundial en atenció sanitària, recerca i coneixement mèdic.

Si la ciutat de Houston, als EUA, és coneguda, entre altres raons, per l'excel·lència del centre de tractament del càncer MD Anderson, els impulsors de BIMA estan convençuts que Barcelona també té potencial per tenir reconeixement mundial. En aquest cas no pel prestigi d'un únic centre, sinó gràcies a un “concepte nou”: la suma dels millors professionals que treballen en una xarxa de centres sanitaris i de recerca d'excel·lència, tant públics com privats.

Entre la trentena de fundadors de BIMA, hi ha noms tan reconeguts com ara Antonio de Lacy, cirurgià digestiu i president de BIMA; el cardiòleg Josep Brugada; l'oftalmòleg Borja Corcóstegui; els oncòlegs Josep Tabernero i Jaume Mora (càncer pediàtric); l'expert en reproducció assistida Pere Barri, el cirurgià fetal Eduard Gratacós, i el cirurgià plàstic Jorge Planas.

“Fa dos anys que estem treballant en el projecte i, si tenim prou força, podem atraure no només pacients, sinó també indústria”, va afirmar ahir el doctor De Lacy. Un dels mercats en què més es fixen els metges és el rus. “Cada any 70.000 russos van a operar-se a Munic o Israel. Per què no podem competir-hi nosaltres?”, va plantejar De Lacy.

Un dels projectes que s'estan gestant sota el paraigua de BIMA és la creació d'un centre d'innovació quirúrgica d'alt nivell a la Zona Franca que, segons De Lacy, disposa d'una inversió de 14,5 milions d'euros de la indústria en un termini de cinc anys.

Els metges que integren BIMA o que vulguin formar-ne part han de demostrar la seva excel·lència i capacitat d'innovació en la pràctica assistencial i a través de l'impacte de les seves publicacions científiques. La majoria exerceixen en la sanitat pública i en la privada.

LES FRASES

En un moment de crisi ens hem d'alegrar en vista d'una aposta per Barcelona i per crear llocs de treball
Miquel Vilardell
pres. col·legi metges barcelona
Benvinguts els que inverteixin en projectes com Eurovegas, però la gran aposta és la cultura i la innovació
Xavier Trias
alcalde de barcelona
Cal superar la idea del turisme sanitari i oferir assistència, docència i recerca d'excel·lència
Antonio de Lacy
cirurgià digestiu i president bima
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.