cultura

L'havanera és dona

En un món tradicionalment tan masculí com el de l'havanera i la cançó de taverna, destaquen algunes excepcions en femení com ara la cantant, compositora, lletrista i poeta Antònia Vilàs, nascuda a la Barceloneta ara fa 85 anys. Avui, un bon grapat d'amics músics i poetes li oferiran un homenatge, en un sopar obert al públic a La Bella Lola de Calella de Palafrugell (21 h), que ha estat coorganitzat per Anna Maria Esther, coneguda pel seu treball a favor de la difusió de l'havanera, i especialment de la creació contemporània “poèticament més rica” en aquest gènere musical, a través de les seves col·laboracions en emissores com ara Ràdio Palafrugell i Ràdio L'Escala. A més d'Antònia Vilàs, que recitarà alguns dels seus poemes, també hi actuaran alguns dels seus companys del grup Desplegaveles i altres músics com ara Els Panxuts de Cassà de la Selva, que estrenaran una cançó de Vilàs; el grup Ultramar, amb una altra dona, Núria Berengueras, en les seves files; Jaume Romaguera, del grup maresmenc Barca de Mitjana; Ferran Garcia, del grup La Ribera; Víctor Hernández, dels Llops de Mar, i el poeta gironí Marc Tarrús.

Aquest sopar amb cantada i recital ha estat titulat Trobada a Calella, com una cançó d'Antònia Vilàs, que el 2008 va rebre un dels premis 2x4 a Ritme d'Havanera, de la Fundació Ernest Morató, a la qual l'autora va cedir el seu gran fons d'obres. Vilàs també va ser fundadora de l'Associació d'Amics de les Havaneres Port Vell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.