Urbanisme

URBANISME

Argelaguer torna a tenir arbres a la travessera urbana

Es vol recuperar l'aspecte de passeig que li havien donat els plàtans fins que els van talar ara fa 50 anys

Des de l'ocupació napoleònica fins a mitjans de la dècada dels seixanta, Argelaguer, com molts pobles catalans, tenia a banda i banda del seu tram de carretera unes rengleres de plàtans. Aquell aspecte de passeig s'està recuperant ara, amb la plantació de 110 exemplars d'aquella espècie en els dos extrems de la travessera de l'N-260. Junt amb la recuperació dels plàtans, el projecte inclou la construcció d'unes voreres noves, uns parterres i de canalitzacions subterrànies de serveis. La part central de la travessera, però, no es modificarà perquè ja no queda espai per plantar-hi arbres. La intervenció s'aprofitarà per recuperar l'entrada tradicional de les escoles, que era per la banda de la travessera i que en les últimes dècades no s'ha usat mai.

El projecte urbanístic l'ha elaborat l'equip d'arquitectura de Dani Mallarach i està pressupostat en 174.000 euros. La major part del cost es cobrirà amb recursos del programa Viure al Poble de la Generalitat (100.000 euros) mentre que la resta de la despesa l'assumiran el departament de Medi Ambient i el municipi. L'executa l'empresa garrotxina Arico Forest.

Les obres van començar el mes passat i està previst que estiguin enllestides a mitjans maig, segons l'Ajuntament. Mentre es fan els treballs hi haurà restriccions parcials de trànsit a la travessera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.