Administracions

Barcelonès

Àlex Pastor agafa les regnes del PSC a Badalona

El jove, de 32 anys, substitueix Jordi Serra com a primer secretari de l'agrupació

Finalment no competeix amb Duran, que retira la candidatura

El 93,17% de la militància de l'agrupació badalonina del PSC (sobre 278 vots) va donar ahir el seu suport a l'executiva que ja encapçala Àlex Pastor, que succeeix Jordi Serra en el càrrec de primer secretari –l'exalcalde exerceix aquesta responsabilitat en la federació del Barcelonès Nord–. Pastor, de 32 anys, lidera una direcció local nodrida de militants joves. L'exemple més clar és que farà tàndem amb Rubén Guijarro, un militant de 30 anys que des d'ahir ocupa el càrrec de secretari d'organització del partit. Entre els càrrecs atribuïts també destaca el de secretària de política municipal, que recau en l'exregidora Raquel López.

L'estrena de Pastor no ha estat fàcil, ja que fins poc abans de l'inici de la votació no es va consensuar una llista unitària que evitava l'existència de dos candidats a liderar el partit. L'altre era el regidor Josep Duran, que va acceptar retirar la seva opció després de situar representants de la seva família política en la llista definitiva. Les primeres paraules d'Àlex Pastor van tenir com a finalitat felicitar la militància del PSC per haver aconseguit un partit “unit, fort i cohesionat”. Com era d'esperar, va situar com a gran repte de futur que el PSC guanyi les eleccions del 2015.

Missatge per al grup municipal

La intervenció del flamant primer secretari de l'agrupació badalonina del PSC va ser seguida de prop pel conjunt de regidors socialistes a la ciutat. A ells, i en especial a Jordi Serra –actual president del grup–, Àlex Pastor els va llançar un missatge: “Jordi, et demano que com a grup allarguem la mà esquerra al govern de la ciutat [ara del PP] i li donem solucions per millorar Badalona des de les polítiques progressistes.” També va animar els companys de l'Ajuntament a “estrènyer llaços amb altres grups municipals”. A la resta de presents els va demanar que surtin al carrer a tornar a il·lusionar la gent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.