Administracions

Congelar la plantilla i evitar el deute, a Lleida

El pla d'ajust de la Paeria fins al 2022 preveu reduir els crèdits vius de 122 a 27 milions

El pla d'ajust de l'Ajuntament de Lleida pel període 2012-2022 preveu congelar la plantilla i no cobrir cap baixa per jubilació en deu anys, amb excepcions puntuals d'agents de policia local i personal de serveis educatius. Això implicarà que mig centenar de funcionaris no se substituiran i que es generarà un milió d'euros d'estalvi.

El pla, d'obligada redacció per accedir als crèdits ICO per pagar proveïdors, també inclou evitar nous endeutaments. Ara la Paeria té un deute viu de 122 milions (el 78,6% dels ingressos) i preveu rebaixar-lo a 94 milions (63,4%) el 2015 i a 27 milions el 2022.

Per tant, les inversions quedaran molt limitades i només seran possibles obres en funció de la capacitat de generar estalvi, segons va explicar la tinenta d'alcalde d'Economia, Montse Mínguez. Això implica que fins al 2015 només hi haurà “calaix” per a inversions d'uns 9 milions, al marge que pugui arribar finançament d'altres administracions o per la venda de sòl.

Els impostos i les taxes només pujaran l'IPC, com cada any, i l'IBI, el principal ingrés municipal, es congelarà el 2016, un cop acabada l'aplicació de la revisió cadastral del 2006.

La resta de mesures d'austeritat ja s'apliquen, com ara la revisió de contractes de serveis, reducció de lloguers i eliminació d'instituts municipals. La Paeria necessita 18 milions de l'Estat per pagar proveïdors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.