Societat

Gallardón: “La maternitat és el que fa que les dones siguin autènticament dones”

El ministre de Justícia torna a provocar la polèmica amb una frase desafortunada per defensar la llei de l'avortament

El partit socialista considera que l'ajuda a les dones no passa per reduir l'accés a l'avortament sinó per “castigar” els empresaris que discriminen les embarassades

El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha evocat Manuel Azaña per dir que la llibertat no fa feliços als homes, però sí és el que els fa homes, i ha assegurat que val en aquest cas per assenyalar que la llibertat de la maternitat és la que fa que a les dones “autènticament dones”.

“Mentre existeixi a Espanya la més mínima possibilitat de que una dona no pugui, en plenitud, exercir el seu dret a la maternitat, d'aquest grup parlamentari (PP) i no l'actitud de silenci còmplice culpable que practica el Partit Socialista”, ha afirmat aquest dimarts en una intervenció al Senat per defensar la llei de l'avortament aprovada pel govern de Rajoy.

El ministre ha reiterat la seva tesi sobre l'existència d'una violència estructural de gènere que oblida les dones a avortar i ha recriminat al senador socialista que el seu grup es cregui amb el “monopoli” d'aquesta expressió. “Per què es creuen vostès que tenen el monopoli de la defensa de les llibertats i els drets de les dones?”, li ha preguntat.

El ministre va respondre durant el ple a la Cambra Alta a una pregunta del senador socialista Roberto Lertxundi, que li va preguntar si creia que les dones a l'Estat han estat algun cop més lliures que ara per decidir sobre la seva maternitat. El senador socialista va relacionar la pregunta amb una declaració recent del ministre sobre les dones en què va dir que a Espanya “no són lliures per decidir sobre la seva maternitat”.

El senador socialista va recriminar al ministre que utilitzés expressions de l'esquerra i del feminisme per proclamar polítiques “reaccionàries en matèria sexual” amb l'excusa de voler defensar les llibertat, cosa va considerar una “trampa”.

Pel socialista, ajudes les dones que volen ser mares “no té res a veure” amb la reducció de l'accés a la interrupció de l'embaràs per qui ho desitgi fer, sinó que s'ha de “castigar” als empresaris que discriminen les embarassades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.