Societat

vallès occidental

Terrassa amplia l'oficina hipotecària per l'augment de demanda de mediació

L'objectiu és atendre fins a setze casos a la setmana, sis més dels que es tracten ara

El nombre de processos de desnonament puja a la ciutat

El Col·legi d'Advocats de Terrassa i l'Ajuntament han decidit ampliar, a partir del 15 d'abril, el servei de l'oficina d'informació, assessorament i intermediació en matèria d'execucions hipotecàries per poder atendre les nombroses demandes d'assessorament que estan rebent des que es va posar en marxa el 9 de gener passat. La regidora d'Habitatge, Lluïsa Melgares, així ho va anunciar ahir a Madrid, on participava en unes jornades sobre les alternatives als desnonaments organitzades pel Consell General de l'Advocacia Espanyola.

Aquesta ja era una possibilitat prevista des que es va presentar la iniciativa, ja que es calculava que només el 2012 es podien produir fins a un miler d'execucions hipotecàries en les diverses poblacions que formen part del partit judicial de Terrassa. Actualment es tracten deu casos a la setmana i, amb l'ampliació, es vol arribar als setze. El cert és que, durant les primeres onze setmanes de funcionament, l'oficina ha rebut 348 trucades de famílies interessades en el servei i ha tractat fins a 116 casos. En quinze casos, s'ha prestat serveis de consulta i, en 36, s'han tancat amb intermediació amb les entitats bancàries. Els altres 65 encara estan en tràmit i fins al pròxim 31 de maig hi ha concertades 141 entrevistes.

Melgares va destacar la funció “preventiva” de l'oficina per evitar que “hi hagi famílies que quedin al carrer” i ajudar-les a afrontar les dificultats per pagar les hipoteques del seu habitatge habitual i evitar que el perdin. També va recordar que l'objectiu és que les entitats financeres passin a destinar els pisos que tenen buits –calculen que uns 5.000 a Terrassa– a una borsa de lloguer social a preu assequibles, “ja que no els podran vendre a curt termini”.

LA XIFRA

16
és el nombre de casos
que vol tractar al dia l'oficina d'intermediació hipotecària a partir del 15 d'abril.

Cinc intents de desnonament en quinze dies

Tot i l'obertura de l'oficina, els processos de desnonament van en augment al municipi. La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) s'ha mobilitzat fins a cinc vegades en quinze dies per evitar-los. Dos han estat als barris de Ca n'Anglada; un, al de la Maurina, i dos més, al de Montserrat, l'últim ahir al matí, i es va acabar suspenent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.