Societat

L'Estat desencalla les obres pendents per completar el TAV Barcelona - Figueres

El Consell de Ministres autoritza una inversió de 31 milions d'euros per a la construcció de l'estació provisional de Girona

Surt a concurs el muntatge de la via entre La Sagrera i Mollet del Vallès per 13 milions

El govern espanyol ha aprovat una inversió de 87 milions d'euros per a executar diverses obres de la línia d'Alta Velocitat (TAV) entre Barcelona i la frontera francesa. Entre aquestes hi ha dues obres havien quedat pendents de licitació amb el canvi de govern a Madrid: la construcció de la nova estació de Girona i el muntatge de les vies entre La Sagrera i Mollet del Vallès.

El Consell de Ministres ha autoritzat aquest divendres la sortida a concurs de les obres de construcció de la primera fase de l'estació provisional del TAV a Girona.

El projecte, que compta amb un pressupost de 37.175.509 euros, planteja la construcció d'un espai que permeti acollir totes les funcions de l'estació d'alta velocitat i que connecti amb les andanes subterrànies. El projecte inclou els acabats interiors i la dotació d'instal·lacions i equipaments per als diferents espais destinats a usos específics. També preveu la construcció d'un accés a les andanes soterrades i la connexió amb l'estació actual de Renfe a través d'un pas cobert.

Aquesta obra tindrà un caràcter provisional fins que conclogui la construcció d'una estació definitiva totalment soterrada.

L'altre projecte que ha sortit a licitació són les obres de muntatge de la via de entre La Sagrera- Mollet del Vallès. El tram té una longitud total de 12,7 quilòmetres i un pressupost de 13,07 milions d'euros.

Els treballs inclouran la construcció de sis quilòmetres de la via en placa per evitar la transmissió de vibracions a les edificacions properes als túnels de Sant Andreu i Montcada i Reixac i la resta del trajecte es realitzarà sobre balast. Al tram de La Sagrera es muntarà una doble via de manera provisional per permetre la circulació directa entre Barcelona Sants i la frontera francesa, mentre es construeix l'estació de la Sagrera.

El contracte també contempla el muntatge d'una via al llarg de 3,8 quilòmetres a la zona de Montmeló, el tram de Mollet del Vallès - Montornès del Vallès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.