Infraestructures

medi ambient

Desencallen el projecte de via verda del Ripollès

Generalitat, Consell Comarcal i ajuntaments arriben a un acord pel traçat entre Vilallonga i Sant Joan de les Abadesses

Es farà el projecte fins a Setcases, però l'obra no començarà abans del 2014

La Generalitat, el Consell Comarcal del Ripollès i els ajuntaments implicats han arribat a un acord per desencallar la construcció de la via verda entre Sant Joan de les Abadesses i Setcases. El projecte del tram entre Sant Joan de les Abadesses i Vilallonga de Ter no tenia el consens del territori, per desacords en punts del traçat urbà a Llanars i Vilallonga, on es preveia fer la via verda al costat del riu. Després de diverses reunions, s'ha refet el recorregut de manera que es desplaci cap a la carretera, i s'ha arribat a un acord que permetrà a la Generalitat avançar en la tramitació ambiental de l'estudi informatiu i llavors començar a redactar el projecte constructiu. En total, seran 16 quilòmetres i costarà cinc milions d'euros, i passarà per Sant Joan, Sant Pau de Segúries, Llanars i Vilallonga.

El tram entre Llanars i Vilallonga s'incorporarà en el projecte posterior entre Vilallonga i Setcases, que segons l'acord també es tirarà endavant. Aquest abril s'adjudicarà la redacció de l'estudi informatiu. L'objectiu és que la tramitació dels dos trams estigui enllestida el 2014 i que aleshores es puguin començar les obres. El director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, ha destacat que aquesta via “l'hem pactat entre tots, perquè és un projecte amb molt de valor des del punt de vista turístic”.

D'altra banda, el president del Consell Comarcal, Miquel Rovira, ha afirmat que el tram entrarà dins el Consorci de les Vies Verdes, i que “serà un incentiu i un atractiu molt important per portar turisme aquí”, i que l'objectiu per a més endavant serà connectar-lo fins a Olot, i així poder fer el recorregut complet de Setcases a Sant Feliu de Guíxols.

LA DATA

2014
És l'any en què es preveu tenir enllestits tots els estudis per construir la via verda de Setcases a Sant Joan.

LA XIFRA

5
milions
és el que es preveu invertir en el tram entre Vilallonga i Sant Joan de les Abadesses.

Festa del Super3 a Sant Joan

L'antiga estació de Sant Joan de les Abadesses, situada en un dels extrems de la via verda de la Ruta del Ferro i del Carbó, que comença a Ripoll, va ser ahir l'escenari de la celebració de la final del Superdia amb Bicicleta per les Vies Verdes de Girona. La festa, organitzada pel canal Super3 de TVC i el Consorci de les Vies Verdes, va consistir en una gimcana en bicicleta que va començar a Ripoll i va passar per l'antic traçat ferroviari, tancat a la dècada dels vuitanta. Van participar-hi els quinze nens i nenes que havien guanyat el concurs celebrat les setmanes anteriors. Un cop van ser a Sant Joan, es van fer una sèrie d'activitats lúdiques en què van actuar el grup de Bruixes de Sant Joan les Fonts. Després dels parlaments de les autoritats, la mainada i les seves famílies van fer un dinar de germanor a l'alberg que hi ha a les antigues instal·lacions de l'estació.

El president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Miquel Calm, va remarcar el servei que fan aquests traçats per a la pràctica de l'esport en família i per conèixer el territori.

R. ESTÉBAN

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.