Serveis

infraestructures

Renfe apressa el govern a prorrogar el contracte de rodalies sense tocar la llei

El president de la companyia es compromet a donar un servei “de qualitat” i a reforçar la seguretat

L'empresa ja ultima la connexió amb França amb SNCF

A la companyia Renfe li ha agafat la pressa per signar el contracte per continuar prestant el servei de rodalies a Catalunya, almenys fins al 2015. Durant una visita ahir a Vilanova i la Geltrú, el nou president de l'empresa, Julio Gómez-Pomar, va instar a rubricar aquesta pròrroga sense esperar una eventual modificació de l'actual llei ferroviària, una de les condicions que ha imposat la Generalitat, que confia que aquest retoc normatiu li doni més marge per poder canviar d'operador quan ho desitgi. “Volem que la situació es desbloquegi”, va afirmar Gómez-Pomar en declaracions recollides per l'Agència Catalana de Notícies, i posteriorment va afegir que li “agradaria” que el pronunciament de CiU respecte a aquest canvi normatiu “no bloquegi la signatura d'aquest contracte”. I va argumentar: “Jo crec que és molt bo per al funcionament dels trens d'aquí.”

El màxim responsable de Renfe no va voler concretar un calendari sobre possibles inversions a la xarxa amb l'argument que això és competència d'Adif, però sí que es va comprometre a millorar els sistemes de seguretat de la companyia, que tants maldecaps han donat últimament en forma d'incidències i accidents. En aquesta línia, va avançar que l'operadora planeja fer cursos de formació per a tota la plantilla i està repartint noves instruccions en condicions clau de seguretat. Amb tot, va negar que la xarxa de rodalies registri un nombre alarmant d'accidents. “Les estadístiques no ens estan dient que hi hagi un volum d'incidents important, però cal anar a l'incident zero”, va indicar.

D'altra banda, i després que el Consell de Ministres aprovés la posada a licitació del tram del TAV entre la Sagrera i Mollet –un dels dos que queden per connectar Barcelona amb la frontera–, Gómez-Pomar va assegurar ahir que la setmana passada es va reunir amb el seu homòleg francès i que Renfe i l'operadora dels Pirineus enllà, l'SNCF, ja estan fent els tràmits necessaris per tenir preparat el transport de passatgers tan bon punt Adif hagi enllestit la infraestructura.

LA FRASE

Seguirem prestant els serveis amb la màxima qualitat i atenció, es firmi o no aquest contracte
Julio Gómez-Pomar
president de Renfe

LA XIFRA

106
milions de viatgers
utilitzen anualment el servei de rodalies, segons dades facilitades per Renfe.

Tall de la línia de Puigcerdà

La línia fèrria de Puigcerdà va quedar interrompuda ahir entre les estacions de Ribes de Freser i Planoles entre dos quarts de vuit i dos quarts de dotze del matí, ja que un arbre va caure damunt la catenària. Renfe va habilitar un servei alternatiu d'autobusos. La incidència va afectar quatre trens de la línia que uneix l'Hospitalet de Llobregat amb la capital de la Cerdanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.