Societat

El Punt Avui també recull taps solidaris per a l'Ona

La família els necessita per comprar una cadira de rodes

En calen vint tones

El Punt Avui s'ha adherit a la campanya solidària de recollida de taps de plàstic iniciada per la família de l'Ona, una nena de 13 anys amb una discapacitat psicomotora severa que necessita una cadira de rodes ortopèdica. La redacció de Barcelona, situada al número 2 del carrer Tàpies –al barri del Raval– s'ha afegit als punts de recollida de taps, de manera que totes les persones que hi vulguin col·laborar poden portar els seus taps a la seu del diari, que després els entregarà a la família.

L'Ona no té mobilitat autònoma i té un retard cognitiu sever que no li permet expressar-se a través del llenguatge. Ara es recupera de l'operació a què es va sotmetre al març per corregir la important desviació de la seva columna vertebral (escoliosi) i necessitarà una cadira de rodes que pot costar entre 4.000 i 6.000 euros. La família, que viu a Igualada i ha rebutjat ajudes econòmiques, vol recollir vint tones de taps per vendre-les a una empresa de reciclatge del Baix Llobregat. La campanya En tap Ona't va començar al novembre i, des de llavors, n'han reunit unes deu tones i han aconseguit implicar una trentena de municipis en la causa, ja sigui perquè s'hi han habilitat punts de recollida o perquè hi ha veïns que hi col·laboren de manera particular.

Pel que fa als taps, serveixen els de qualsevol tipus d'envàs, ja sigui de servei domèstic (productes de neteja, esprais i ampolles d'aigua, llet, refrescos, etc.) o industrial. L'única excepció són els que tenen elements de ferro, com ara una molla. La família també fa campanya a Facebook, a través d'una pàgina en què van actualitzant els punts de recollida i les tones que van reunint.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.