Política

De Luna: “Catalunya seria dels estats més pobres d'Europa”

La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, va criticar ahir la “moda creixent” de l'independentisme, en al·lusió a l'actitud “molt greu i irresponsable” de CDC, i va alertar que si s'assolís un estat propi “seria nefast”, ja que “passaria de ser una de les regions més riques d'Europa a un dels països més pobres”. “Els que estimem de veritat Catalunya no podem mai defensar l'independentisme”, va arribar a dir, a la Cadena Cope.

De Luna argumentava que “els tractats de la Unió Europea no preveuen que una part escindida d'un estat membre formi part de la UE”, fet que, segons ella, duria a un “empobriment”, ja que “en el millor dels casos i si cap estat veta l'entrada, s'estimen cinc anys de procés, i això provocaria que qualsevol producte català portaria aranzels, amb un increment del 40% del preu”.

A més, segons la delegada, per a qui dur l'estelada és com anar amb la bandera “de la banda de música del poble”, un hipotètic referèndum per un estat propi a Catalunya s'hauria de fer, d'acord amb la Constitució, “preguntant a tot Espanya, perquè la sobirania resideix en tot el poble espanyol”.

De Luna, a banda, va voler deslligar els deutes que té l'Estat amb Catalunya de la gestió del nou executiu popular, ja que “són dels anys 2008 i 2009” i per tant “no són un incompliment de Rajoy”. La delegada, en tot cas, ja va advertir que l'Estat no pagarà aquests deutes fins que passi la crisi i hi hagi “una recuperació econòmica”, la mateixa raó per la qual retreu com a “irresponsable i poc solidari” que en aquests moments es plantegi el pacte fiscal per a Catalunya, com fa el govern de Mas, ja que “no ve al cas”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.