Societat

IMMIGRACIÓ

El síndic no pot entrar al centre d'estrangeria

Rafael Ribó afirma que la prohibició del Ministeri és “impròpia de la democràcia”

El Ministeri d'Interior i la Delegació del Govern van impedir ahir l'entrada al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Barcelona al Síndic de Greuges, Rafael Ribó, que va considerar la prohibició “impròpia de la democràcia, un menyspreu al Parlament i un greuge cap a Catalunya”. Ribó va explicar a Efe que, encara que el Síndic no ha de demanar permís per accedir al CIE perquè té competències d'acord amb la llei del Síndic, va enviar una carta al ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, i a la delegada del Govern, María de los Llanos de Luna, comunicant-los que visitaria el CIE de la Zona Franca, acompanyat de tres integrants de l'Autoritat Catalana de la Prevenció de la Tortura: l'exfiscal José María Mena; el president de l'Institut de Drets Humans, Jaume Saura, i l'assessora del Síndic, Mar Torrecillas.

El cap de la Policía Nacional responsable del CIE va indicar a la comitiva antitortura que havia rebut ordres per no deixar-los entrar. De fet, Ribó, va admetre que abans-d'ahir va rebre una trucada de la delegada del Govern en què li comunicava que no hi anés. També li va comentar que dos jutges assignats per al control del CIE i el fiscal d'estrangeria van comprovar el correcte estat del centre. “Rebem queixes i les necessitem contrastar”, va afirmar Ribó, que hi va afegir que fa tres dies el Síndic de València sí que va ser autoritzat a visitar el centre d'internament valencià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.