Societat

societat

La Selva ampliarà aquest mandat la gossera comarcal

Construirà vint noves gàbies a les instal·lacions situades a Tossa

El projecte té un pressupost de 120.000 euros

El Centre d'Acollida d'Animals de la Selva, situat a Tossa de Mar, ampliarà les instal·lacions aquest mandat. Es vol passar de les cinquanta gàbies actuals a setanta. Aquest augment de vint gàbies permetrà que la capacitat del centre passi de ser de 125 gossos –en aquests moments n'hi ha 147, per sobre de la capacitat òptima– a 175.

“Ens estem plantejant a curt termini ampliar el centre; serà en aquest mandat, si tot va bé esperem que l'ampliació de la gossera sigui en un període més curt de temps”, va anunciar Eduard Adrobau, conseller de Sostenibilitat i Territori del Consell Comarcal de la Selva. Adrobau hi va afegir que esperava poder començar les obres l'any vinent, però que es podria retardar fins a l'altre. El cost del projecte, que serà assumit pel Consell Comarcal, és de 120.000 euros. Consistirà a traslladar el pati de gossos i al seu lloc –que connecta amb les instal·lacions– es construiran les vint noves gàbies. També es faran obres de millora a les instal·lacions actuals. Els terrenys de l'ampliació són municipals. Gisela Saladich, alcaldessa de Tossa de Mar, ja va assegurar ahir que facilitaria la cessió del sòl: “Nosaltres no hi posarem cap problema; s'hi dóna un bon servei”, va afirmar.

LA XIFRA

147
gossos
hi ha en aquests moments a la gossera comarcal de la Selva, tot i que la capacitat òptima és de 125.

Menys adopcions, però més retorns als propietaris

L'anunci de l'ampliació de la gossera comarcal es va fer en la presentació de la memòria del Centre d'Acollida d'Animals (CAAS). Dels 751 gossos recollits a la Selva el 2011 –el 2010 en van ser 803– se'n van adoptar 419 –481 el 2010–. Aquesta dada negativa contrasta amb els gossos que després de ser perduts o abandonats són retornats als seus propietaris: 216 l'any passat –174 el 2010–. Robert Fauria, president del Consell Comarcal de la Selva, va destacar la feina feta al CAAS: “Pot semblar que és un servei car, però no ho és, perquè s'està fent molta feina”, va assegurar. El Consell ha hagut d'assumir els 40.000 euros que la Generalitat i la Diputació han deixat de pagar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.