Economia

Rajoy alerta que estan en risc les inversions a tota l'Amèrica Llatina

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, es va esperar a tenir al davant els representants de tota l'Amèrica Llatina per opinar per primer cop sobre el conflicte de Repsol i etzibar-los que, no només hi ha en joc la credibilitat –i les sucoses inversions estrangeres– de l'Argentina, sinó de tot el seu entorn. Així, en la seva intervenció en el Fòrum Econòmic sobre l'Amèrica del Sud, que va tenir lloc ahir a Puerto Vallarta (Mèxic), Rajoy va alertar que, si bé és cert que la decisió d'expropiar YPF “perjudica” l'Estat espanyol, afecta encara més “la reputació internacional de l'Argentina” i de tota l'Amèrica Llatina. Després de l'avís, el president de l'executiu va jugar la carta dels afalacs. Els governs llatinoamericans, segons va dir, han fet un gran “esforç per fer de la regió una destinació atractiva i segura per a la inversió i el comerç internacional”. “És una gran regió d'oportunitats –va concloure– que s'ha beneficiat i pot beneficiar-se en gran manera de la presència d'empreses europees i espanyoles.”

A Catalunya, el president de la Generalitat, Artur Mas, va acusar l'Argentina de quedar-se empreses “que no són seves” i “sense pagar el que valen'', i la UE va assegurar que l'expropiació és “il·legal” si no comporta una compensació adequada. Per la seva banda, el Fons Monetari Internacional va alertar que l'expropiació és “perjudicial” per al creixement econòmic de l'Argentina
i les inversions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.