Administracions

L'Ajuntament prendrà a la FECAC la gestió de les llicències de la Fira d'Abril

A partir del 2013 serà el consistori el que concedirà, i cobrarà, els permisos als participants

L'entitat continuarà controlant aspectes clau de l'organització

La celebració de la Fira d'Abril de Catalunya es regirà, a partir de l'any vinent, per unes noves regles de joc substancialment més nítides. Tan bon punt es clogui la present edició –del 27 d'abril al 6 de maig– l'Ajuntament de Barcelona i la Federació d'Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC) negociaran un nou conveni que regularà aspectes cabdals de la celebració de l'esdeveniment. Un dels que experimentarà un canvi conceptual més radical és el procés de concessió de llicències als paradistes i firaires que hi participen, i que a partir del 2013 controlarà directament el consistori. El primer tinent d'alcalde de la corporació, Joaquim Forn, ho va justificar ahir quan va recordar que la Fira d'Abril se celebra en terrenys públics –el Fòrum– i que, per tant, “han de regir-hi les mateixes normes i criteris que en altres cites similars”. Avui és la FECAC la que gestiona directament aquests permisos, una situació que ha donat peu a múltiples queixes i suspicàcies. En aquest sentit, Jordi Portabella, lider d'Unitat per Barcelona (UxB) i un dels màxims impulsors d'aquests canvis, ho exemplificava ahir amb “el comportament intimidatori que ha tingut la FECAC en relació amb els firaires, quan els ha cobrat cinc vegades més de l'establert per obtenir una llicència”. El capítol de les subvencions que s'hauran de percebre serà un altre punt clau que regularà el conveni. Tot i això, l'entitat mantindrà la tutela sobre detalls essencials de l'organització interna, com ara els contractes de subministrament de begudes.

Els serveis externalitzats, sense auditoria

La signatura del nou conveni amb la FECAC va ser confirmada durant la sessió d'ahir de la comissió de Presidència, en la qual també es va discutir una proposició d'UxB en què es demanava que es fes una auditoria dels serveis externalitzats pel consistori,
i que aquest diari va poder constatar en el cas de l'Institut de Parcs i Jardins. El text, però, no va prosperar, ja
que no va rebre cap suport.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.