Administracions

segrià

Curs per aprendre a estalviar als ajuntaments

La Diputació de Lleida va engegar aquesta setmana passada un curs adreçat a alcaldes, regidors i tècnics municipals per aprendre mesures que generin estalvi a les arques locals.

El curs 100 mesures concretes per contenir i reduir la despesa als ens locals incorpora, entre altres proposes, millorar l'eficiència i reduir o contenir la despesa en personal. I això es pot fer ajustant la durada de la jornada laboral al previst legalment, controlant l'absentisme o fixant un màxim d'hores extres. També es plantegen contractes marc o sistemes dinàmics de contractació per ser més àgils o per poder variar condicions en funció del finançament disponible, així com crear un registre d'empreses per reduir documents.

Altres mesures són dissenyar i aplicar un pla de seguiment de l'execució del pressupost per activitats, reduir els certificats al mínim i digitalitzar documentació per estalviar espai i arxiu, així com prescindir de còpies.

Els més de setanta participants en aquest curs pioner per als ens locals aniran desenvolupant les seves mesures i un pla de millora que hauran de tancar a finals d'any. La Diputació de Lleida farà una valoració econòmica de l'estalvi assolit el gener del 2013.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.