La Fira de Circ al Carrer de la Bisbal supera la crisi amb nota

La programació de la mostra manté el nivell de qualitat

L'equip organitzador de la fira ha pogut treballar a consciència, triant allò que li ha semblat millor, tot i que no podran comptar amb tots els artistes que haurien volgut, però per qüestions alienes als diners. Tot i això, Dani Varela, un dels responsables de l'organització, va destacar que estan «molt satisfets» del nivell de la mostra: «Costa cada any superar-nos, però tenim l'avantatge que ara, a diferència d'abans, ja no hem de buscar tant, perquè les companyies ja ens coneixen i ens busquen, de manera que hem rebut un munt de propostes», explica Varela. A l'hora de destacar companyies que prendran part en aquesta edició de la fira, en què tots els espectacles menys tres són gratuïts, surten els noms dels belgues Shake That, el duet Full House, els francesos Les P'etits Bras –darrere els quals han anat força temps–, el japonès Senmaru o els britànics Men in Coats, però hi ha menció especial per als xilens Teatro Gestual, triomfadors en la darrera edició del Festival de Teatre i Arts de Carrer de Valladolid, amb unes propostes, si més no, sorprenents i agosarades en el camp dels espectacles de carrer. Aquesta companyia xilena tindrà alguna cosa a veure amb el pròleg de la mostra, que es farà a Les Voltes, tot i que és un aspecte del qual l'organització no en parla gaire i ha titulat l'espectacle d'acord amb l'objectiu de fomentar el misteri: Jo de tu estaria a Les Voltes a les 20h.

Posteriorment la companyia local de dansa aèria Aeromàntiks, que ja ha participat en una edició anterior de la mostra, oferirà l'espectacle inaugural, Gota a gota, al pont Vell.

L'espectacle de cloenda, com sempre, és un dels plats forts de la fira. En aquesta edició els designats són els francesos Akoreacro, companyia de virtuosos dels jocs malabars i l'acrobàcia, amb els plus de l'acurada factura visual dels seus espectacles, en aquest cas Pfffff.

L'organització, amb la complicitat dels establiments i de patrocinadors privats, ha decidit potenciar el Firabar, una mena d'off de la fira que ha donat molt bons resultats en edicions anteriors.

Sobreviure als imponderables

Per viure sense sobresalts i amb una certa comoditat una experiència única com és l'assistència a la fira, cal prendre diverses mesures. L'afluència de públic és autènticament massiva, de manera que les aglomeracions són inevitables. L'organització, per assuaujar una mica els efectes, ha pres mesures com ara fer venda anticipada d'entrades dels espectacles de pagament al Punt d'Informació, o programar fins a dues o tres funcions dels espectacles més interessants, per tal que ningú se'ls perdi, a més de programar funcions de fins a quatre espectacles de manera simultània, de manera que el públic es veu obligat a distribuir-se, segons els seus gustos i possibilitats horàries. És fonamental carregar-se de paciència i encara ho és més haver fet una ullada a la programació per planificar els espectacles que interessa veure en bones condicions, tenint en compte que la mitjana de temps per traslladar-se d'un escenari a un altre –aquest any ha augmentat el nombre d'espais– és d'uns deu minuts de mitjana si es va de pressa, i que mitja hora abans de començar ja hi ha gent asseguda a les cadires –als espectacles que n'hi hagi– guardant lloc. Cal tenir en compte també que, tot i que a la tarda els espectacles comencen a les 5, el sol encara és intens, per tant, aigua i caps coberts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.