Política

Comencen les declaracions pel presumpte finançament il·legal del PPCV

Hui compareixen davant el jutge instructor Jorge Guarro, Isaac Vidal i Dora Ibars

El TSJ valencià acull hui les primeres declaracions d'imputats en la causa oberta per suposat finançament irregular i delicte electoral del PPCV relacionada amb la trama Gürtel.

Els primers a comparéixer davant el magistrat instructor seran el cap de Promoció de l'Agència Valenciana de Turisme, Jorge Guarro, citat a les 9.30 hores, i l'excap d'àrea de Mercats d'aquest organisme, Isaac Vidal, cridat a declarar a les 12.15 hores.

Posteriorment, a les quatre de la vesprada, li tocarà el torn a la directora general de Promoció Institucional de la Generalitat, Dora Ibars.

Els tres figuren com a imputats en una causa que té l'origen en la investigació iniciada per l'Audiència Nacional en 2009 sobre una presumpta trama de corrupció, la xarxa Gürtel, que dóna lloc a peces separades en diferents òrgans judicials.

Dues d'aquestes peces van recaure sobre el Tribunal Superior de Justícia valencià: la primera, coneguda com la causa dels vestits, va concloure el passat mes de gener amb l'absolució de Francisco Camps i Ricardo Costa; la segona avança en la seua instrucció amb el començament de les declaracions.

El magistrat l'ha dividit en tres peces: suposat finançament irregular; presumpte delicte electoral en els comicis de 2007 i 2008; i possible prevaricació en la contractació de la Generalitat amb Orange Market pel pavelló de Fitur entre 2005 i 2009, en l'etapa de govern de Francisco Camps.

Entre hui i el 30 de maig prestaran declaració davant l'instructor una trentena d'imputats, entre els quals figuren els responsables de la xarxa corrupta, empresaris i diversos càrrecs del PP, entre ells sis diputats autonòmics.

Les declaracions previstes per a aquesta setmana es completaran demà amb l'exadministradora de diverses empreses de la trama, Isabel Jordán, i l'excap de gabinet de la Conselleria de Turisme Rafael Betoret, condemnat en la causa dels vestits” –se'n va declarar culpable– per acceptar regals de la xarxa que dirigia Francisco Correa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.