cultura

Anna Garcia Garay guanya el Ferrater

La sabadellenca Anna Garcia Garay (1972) ahir va ser guardonada amb l'onzè premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater (en el 40è aniversari de la mort del poeta), dotat amb 7.250 euros lliures d'impostos, una escultura de Pep Codó i la publicació del poemari, el novembre d'aquest any, a Edicions 62.

A Els mots encreuats, l'obra guardonada triada entre 69 originals, es fusionen la prosa poètica i la poesia en dues parts ben diferenciades, Horitzontals i Verticals, tot imitant l'estructura clàssica d'uns mots encreuats on també s'entrellacen l'amor i el desamor, la quotidianitat i la reflexió vital per teixir un poemari amb al·lusions constants al llenguatge.

El jurat d'aquesta edició estava format per Xavier Folch, Jordi Cornudella, Imma Monsó, Francesc Garriga i Marta Pessarrodona, i van voler destacar “la qualitat i l'originalitat del plantejament en la manera de dir les relacions amoroses”.

L'autora, que fins ara només havia publicat el poemari Assassins de margarides (Viena, 2012), el 2006 va guanyar el Miquel Martí i Pol amb Desfent camins, el 2009 va guanyar el tercer premi del concurs e-Poemes amb Beatus ille, i el 2010 ja va quedar entre els set finalistes del Ferrater amb Tot allò que vaig voler dir-te.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.