Societat

SEGURETAT

La “web delatora” dels Mossos exhibeix menors

Les sospites es compleixen. La web policial que va posar en marxa dimarts el Departament d'Interior amb la imatge de 68 sospitosos d'haver participat en aldarulls el 29-M perquè la ciutadania els delati exhibeix menors d'edat. Un fet greu, segons la legislació vigent.

En un cas, els pares del menor van acudir a la comissaria i van reclamar als Mossos que retiressin la imatge del noi, la número 39. La policia ha informat Efe que ha derivat la denuncia del noi a la fiscalia de menors. En un segon cas, el d'un menor de 16 anys, els pares estudien si denunciar-ho a la fiscalia de menors. I és que aquest organisme té el doble vessant: la protecció del menor en general i la tasca de reforma de menors que han comès un fet delictiu.

La “web delatora” ja ha rebut crítiques de la judicatura i l'advocacia. Ahir, el PSC va demanar la compareixença del conseller Felip Puig perquè expliqui i aturi aquest sistema de delació. Precisament, mig centenar d'integrants del col·lectiu d'“indignats” iaioflautes van ocupar ahir el vestíbul de la seu d'Interior per denunciar “el foment de la delació veïnal i l'empresonament” dels tres estudiants pels aldarulls de la vaga general.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.