Successos

tribunals

Absolen l'acusat d'agredir un mosso en un partit de futbol a Girona

No ha quedat acreditat que Juan Marín, jugador del Vila-roja, sabés que el membre de l'equip rival a qui va propinar un cop de puny al camp és agent

El jutjat d'instrucció 4 de Girona ha absolt Juan Marín Cortés, el jugador del Vila-roja Unió Esportiva que es va asseure fa dues setmanes al banc dels acusats per haver agredit en un partit Antonio Chillarón Cano, membre de l'equip rival, el Coma Cros UE, i mosso d'esquadra de professió. Els fets van tenir lloc la tarda del 14 d'abril al camp de Vila-roja. Segons es recull en la sentència, en el minut 52 de la competició l'àrbitre va expulsar Marín del terreny de joc perquè “va donar un cop de puny a Chillarón quan aquest estava d'esquena i aprofitant que la pilota estava parada per la comissió d'una falta prèvia”. No ha quedat acreditat, però, que durant l'atac el denunciat digués: “Mosso de merda, et mataré!”; tampoc no s'ha provat que Marín tingués coneixement que Chillarón és agent, i es considera, per tant, “que el motiu de l'agressió van ser tan sols les incidències del joc”.

Quan Marín va ser expulsat, dos furgons de la policia catalana el van estar perseguint per arrestar-lo. L'endemà dels fets, es va presentar voluntàriament a la comissaria i va acabar passant la nit als calabossos acusat d'un delicte d'atemptat a un agent de l'autoritat i una falta de lesions. Quan el cas va passar a disposició judicial, automàticament la jutgessa va tombar la versió del denunciant, i l'agressor només va ser encausat per una falta de lesions. En la sentència, precisament, se subratlla que quan es va desencadenar tot l'episodi Chillarón “no estava realitzant les funcions pròpies del seu càrrec, sinó una activitat esportiva aliena a la seva funció”. Tampoc no consta que el denunciant hagués dut a terme anteriorment una actuació policial relacionada amb Cortés, respecte al qual va confirmar que no es coneixien i que en cap moment el va informar de la seva professió. Durant el judici, a més, l'àrbitre va declarar que no va sentir en el partit que Marín amenacés l'efectiu, com va quedar reflectit en l'acta de la competició, en què sí que va quedar reflectida l'agressió.

LA XIFRA

180
euros per una falta de lesions i 195 en concepte de responsabilitat civil reclamava el fiscal a l'acusat.

LA DATA

14.04.12
Un jugador del Vila-roja va ventar una bufetada a un del Coma Cros. Són de la categoria quarta catalana.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.