Economia

El FROB culpa la direcció de la CAM de la fallida

“Sens dubte, els responsables de l'actual situació de la CAM són el consell d'administració i els alts executius de l'entitat.” Amb aquesta rotunditat es va expressar ahir l'administrador del FROB, José Antonio Iturriaga, en la comissió d'investigació de les Corts Valencianes que pretén posar llum sobre la deriva de l'entitat alacantina que va obligar a la seua intervenció pel Banc d'Espanya, el juliol del 2011. Iturriaga va subratllar en diverses ocasions que la gestió de la CAM fou “negligent”, ja que no hi havia ni una política ordenada de concessió de crèdits, que aquests es donaven sense tindre garanties de devolució i que no hi havia ni controls interns ni una política d'inversions estratègiques. “El consell d'administració no ha tingut la diligència adequada i amb les seues decisions ha situat la CAM on és ara”, va insistir l'administrador. Iturriaga va comparar l'estat del banc amb el d'un pacient amb “politraumatisme”. “Quan arribàrem a la CAM vam haver d'atendre les qüestions més greus per garantir la viabilitat de l'entitat”, va expressar.

Iturriaga va recordar que el nivell de solvència de la CAM en el moment de la intervenció era de l'1%, però que quan es complete el procés d'adquisició per part del Banc Sabadell, per al qual sols falta un document de la Unió Europea, serà del 12%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.