Serveis

Catalunya

Una incidència en el ‘cervell' de Renfe anul·la el servei durant mitja hora

Els trens de rodalies i els regionals van acumular retards de més de 40 minuts

Adif diu que desconeix els motius de la incidència als túnels de Barcelona

Quan faltaven dos minuts per un quart de dues de la tarda es va interrompre la circulació dels trens de rodalies i dels regionals de Catalunya pels dos túnels de Barcelona –el de Sants i el de Passeig de Gràcia–. El motiu de l'aturada va ser que els tècnics d'Adif havien detectat que el Centre de Control de Trànsit Centralitzat, el cervell de Renfe, no funcionava correctament. En concret, fallaven “els sistemes de gestió del trànsit que regulen dispositius tan essencials com ara la senyalització i les comunicacions”. Des d'Adif puntualitzaven, però, que “no era un problema generalitzat”.

A tres quarts de dues de la tarda es va recuperar parcialment el funcionament del sistema i no va ser fins passats uns minuts de les dues quan els tècnics d'Adif van donar el problema per resolt. Els trens acumulaven retards de quaranta minuts i no van recuperar la freqüència habitual fins a les sis de la tarda, quatre hores després d'haver-se solucionat la incidència.

Els tècnics d'Adif no sabien per què s'havia produït l'avaria. Admetien que anteriorment també havia fallat el cervell de Renfe, fet que havia provocat avaries de característiques similars, tot i que no podien assegurar que les causes fossin les mateixes fins a tenir els resultats de la investigació que han obert. L'octubre del 2010 i l'abril del 2011 ja va caure el cervell de Renfe situat a l'estació de França, unes avaries que també van paralitzar la circulació dels trens de rodalies i els regionals.

LA XIFRA

30
minuts
és el temps que es va interrompre la circulació de trens de rodalies i regionals pels túnels de Barcelona.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.