Política

Recoder veu en la privatització de l'AVE una oportunitat perquè Catalunya es desvinculi de Renfe

El conseller creu que és un bon moment perquè l'Estat compleix l'acord que té amb la Generalitat que li permetria triar l'operador ferroviari

Veuria amb satisfacció que a Madrid es paguessin peatges i reclama un fons per rescatar els de les carreteres catalanes

El conseller de Territori i Sosteniblitat, Lluís Recoder, ha considerat aquest divendres que els possibles plantejaments del govern de Rajoy sobre la privatització de l'AVE serien una oportunitat perquè Catalunya es desvinculi de Renfe. El conseller creu que és un bon moment perquè l'Estat compleixi l'acord que va signar amb la Generalitat al 2009 “per tal que a Catalunya es pugui triar l'operador ferroviari per fer el servei sobre les vies d'ADIF”.

De les declaracions de la presidenta de la comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, sobre la instauració de peatges a les autovies madrilenyes, Recoder s'ha mostrat satisfet perquè ho facin: “Els catalans ho veuríem amb satisfacció perquè seria una manera de començar a veure que el greuge comparatiu desapareix”.

El conseller creu que fer pagar a les autovies gratuïtes de Madrid equilibraria la situació actual, però sempre amb un altre condicionant: rescatar les autopistes de l'Estat a Catalunya, “ja que ajudaria a homogeneïtzar un sistema que no ho està en aquest moment”, ha afegit.

Recoder ha considerat que el moviment ciutadà del no vull pagar ha posat de relleu “la realitat del mal finançament d'aquest país” i “la urgència de que els catalans siguem amos dels nostres diners”, ha dit, tot afirmant que “si la Generalitat ha hagut de recórrer a les carreteres amb peatges és pel pèssim sistema de finançament que tenim”. “Hem hagut de recórrer històricament a aquesta via per tenir infraestructures dignes”, ha conclòs.

En aquest sentit, el conseller ha posat sobre la taula la implantació d'un sistema de finançament de les infraestructures diferent, “com a Suïssa”, ha dit, on els ciutadans paguen pel manteniment de la xarxa viària.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.