Comunicació

El Parlament apressa Fabra

El Parlament català s'ha pronunciat en diverses ocasions favorable a una reciprocitat televisiva entre Catalunya i el País Valencià que no acaba d'arribar tot i que els executius d'Artur Mas i Carlos Fabra afirmen que hi estan disposats. Dimecres la comissió de cultura va aprovar una nova resolució en què “exigeix que l'Estat espanyol i la Generalitat Valenciana resolguin d'una vegada” la reciprocitat entre TV3 i Canal 9. En el text aprovat, la cambra catalana expressa “sorpresa i indignació” pel fet que, a diferència dels altres territoris de parla catalana –se cita el cas de la Catalunya del Nord, depenent d'un altre estat–, encara “no s'hagi trobat cap solució per normalitzar la recepció de TV3 al País Valencià” quan ja fa un any del tancament de les emissions d'Acció Cultural del País Valencià.

Sancions i ILP

La resolució del Parlament també demana que el govern català faci els possibles perquè s'anul·lin o es redueixin al mínim les sancions imposades a l'ACPV, “que estan ajudant a sufragar milers i milers de ciutadans”. A més, el text –aprovat amb el suport de CiU, el PSC, ICV, ERC i SI, i l'abstenció del PP– insta el Congrés dels Diputats a “tramitar i discutir” la iniciativa legislativa popular (ILP) Televisió Sense Fronteres que es va presentar amb el suport de més de 500.000 signatures.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.