Administracions

barcelonès

Garcia Albiol pretén dissoldre el Consorci Badalona Sud

El govern local del PP comunica a la Generalitat, coresponsable de l'òrgan, la seva voluntat de tancar-lo

CiU assegura que aquesta mesura faria perdre un milió d'aportacions privades

Les agendes del conseller de Benestar Social i Família i de l'alcalde de Badalona tenien reservat el 2 de maig per a la celebració d'un ple del Consorci Badalona
Sud, sessió en què s'havia d'aprovar el pressupost del 2012. En la convocatòria que el consistori badaloní va traslladar al titular de Benestar i Família, hi constava un punt que va deixar descol·locat el govern català: la dissolució del Consorci Badalona Sud.

Aquesta sembla que ha estat la fórmula que ha fet servir l'executiu de Xavier Garcia Albiol per comunicar a la Generalitat, coresponsable de l'òrgan que gestiona els projectes als barris de Sant Roc, Artigues i el Remei, la seva voluntat de prescindir d'un consorci que les dues administracions van impulsar ara fa sis anys. La Generalitat, però, no sembla que vulgui, d'entrada, fulminar el consorci, i de moment s'ha suspès el ple, sense data de nova convocatòria. Des del Departament de Benestar Social i Família han confirmat que estan al cas dels plans que Garcia Albiol té al cap en relació amb el consorci, però s'han abstingut de fer cap valoració en aquest sentit, a l'espera de mantenir en els propers dies una trobada amb l'alcalde.

Qui sí que ha valorat els fets ha estat el president del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Badalona, Ferran Falcó, que assegura que ja ha demanat les explicacions oportunes al PP. “La forma d'actuar del PP és la demostració que tenen un desconeixement profund de com funciona el consorci i de tot allò que aporta al territori, amb uns resultats que permeten atreure molta inversió privada”, ha subratllat Falcó.

El líder de CiU a Badalona es refereix a la injecció econòmica que arriba provinent d'entitats i fundacions privades, i que el 2012, amb 1.029.504 euros, ha de representar el 44,53% del pressupost de l'organisme (2.309.504 euros). Sense l'existència del consorci, aquestes aportacions privades desapareixerien. Del pressupost
del consorci, l'Ajuntament s'ha compromès a aportar 450.000 euros (ja aprovats en un ple) i la Generalitat n'hi destinarà 341.000. La resta dels diners, fins als 2,3 milions, són romanents de tresoreria del 2011.

El pressupost del consorci, però, només consta ara sobre els papers ja que s'havia d'aprovar en el ple d'aquesta setmana. Sense aquest tràmit, el consorci no està en disposició de signar aquelles activitats que estan cofinançades, alhora que perillen diversos programes. El Consorci Badalona Sud lidera els plans d'integració i de transformació de la zona amb més dificultats socials de la ciutat. Entre molts altres programes, impulsa la lluita contra l'absentisme escolar. El PP defensa, però, que el tema no està sobre la taula.

LA XIFRA

1
milió d'euros
provinents de fonts privades es per- drien si es decidís tancar el Consorci Badalona Sud.

LA FRASE

El PP està demostrant una deslleialtat i una manca de visió política enormes
Ferran Falcó
president del grup municipal de ciu a badalona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.