Política

Hollande guanya el duel amb Sarkozy

El candidat socialista obté entre el 52 i el 53 % dels vots, segons els primers sondejos

Els mitjans belgues donen per feta la derrota de Sarkozy

El líder del Partit Socialista té previst parlar amb Angela Merkel aquesta nit després de ser proclamat vencedor

Tots els sondejos coincideixen a donar François Hollande vencedor de la segona volta de les eleccions presidencials franceses. També la premsa belga ja dóna per feta la victòria del líder del Partit Socialista francès.

Les empreses Harris Interactive i Sofres donen un resultat de 53 per cent per Hollande i 47 per Sarkozy. L'Institut Opinion Way dona el resultat de mig punt per sota, 52,5 per Hollande i 47,5 per Sarkozy. El primer sondeig oficial comunicat als partits polítics dona uns resultats de 52,6 per Hollande i 47,4 per Sarkozy.

Segons estimacions de Ifop-Fiducial l'abstenció arribaria al 18,5 per cent. L'any 2007, en l'anterior elecció presidencial, va ser de 15 per cent.

Segons Jean-Marc Ayrault, -col·laborador proper al candidat socialista i possible futur primer ministre- Hollande té previst parlar aquesta nit mateix, quan sigui oficial la seva victòria, amb la cancellera alemanya Angela Merkel.

La festa dels simpatitzants de dreta de la UMP que havia de tenir lloc a la plaça de la Concorde de París ha estat anul·lada. A la seu central del Partit Socialista a París a les 6 de la tarda el carrer Solferino estava ple de militants cantant “on a gagné” (“hem guanyat”).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.