Més esport

Classificacions

L'arc iris comença a lluir brillantment en el Giro

Giro. L'anglès Cavendish (Sky) es va imposar en la primera etapa amb final a l'esprint. El nord-americà Phinney (BMC) va patir, però segueix líder

L'anglès Mark Cavendish (Sky) va col·locar la primera victòria d'etapa en el seu caseller particular del Giro 2012 en ser el més ràpid en l'esprint que va decidir la segona jornada de la prova, amb inici i final a la localitat danesa de Herning (206 km). El nord-americà Tyler Farrar (BMC) continuarà vestint el mallot rosa en la darrera etapa d'avui a Dinamarca.

L'absència de velocistes de la talla del belga Tom Boonen (Omega), l'alemany André Greipel (Lotto) i l'italià Alessandro Petacchi (Lampre), entre altres, deixen el campió del món com a màxim favorit per adjudicar-se les etapes que es resolguin a l'esprint. Això sí, s'haurà de sobreposar als atacs dels experts en arribades massives que sí que s'han apuntat a la ronda italiana i tenen ganes de pujar al podi, com ara el nord-americà Tyler Farrar (Garmin), els australians Matthew Goss (GreenEdge) i Mark Renshaw (Rabobank), l'holandès Theo Bos (Rabobank), l'argentí Juan José Haedo (Saxo Bank), l'italià Daniele Bennati (Radioshack), el noruec Thor Hushovd (BMC) o el francès Arnaud Démare (FDJ).

Cavendish, que va culminar amb èxit la bona feina dels seus companys d'equip –que havien treballat durament per caçar els aventurers de la jornada, que havien gaudit de més de vuit minuts d'avantatge–, no va tenir rival en els últims metres. Va liderar l'esprint de principi a fi i només el seu excompany Goss li va mantenir el deixant. El francès Geoffrey Soupe (FDG) es va classificar en tercera posició.

Ensurt pel líder

Phinney va mantenir la posició privilegiada però va haver de suar de valent en els últims quilòmetres. El nord-americà rodava còmode, a l'ombra de Cavendish, quan va patir una avaria que el va despenjar del grup de favorits. En els darrers quilòmetres, va recuperar el temps.

1a etapa
1r M. Cavendish (BMC)
4h53.12
2n M. Harkey (GreenEdge)
m.t.
3r G. Soupe (FDJ)
m.t.
4t T. Farrar (Garmin)
m.t.
5è R. Ferrari (Androni)
m.t.
General
1r T. Finney (BMC)
5h03.38
2n G. Thomas (Sky)
a 0.09
3r A. Rasmussen (Garmin)
a 0.13
4t M. Boaro (Sky)
a 0.15
34è J. A. Flecha (Sky)
a 0.37
45è J. Rodríguez (Katuixa)
a 0.43
143è A. Losada (Katuixa)
a 1.11
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.