Sense - El Punt

La contraportada

Els millors vins, a Girovi

El concurs que es va fer dissabte va reunir totes les denominacions d'origen de Catalunya i la DO Empordà va liderar moltes de les categories

Girovi és un concurs amb tradició però no tradicional. Amb tradició perquè ja fa disset anys que se celebra i té el seu pes en el món del vi i el cava, i no tradicional perquè no es fa com la resta de concursos que es fan arreu. La darrera edició del concurs de vins i caves de Catalunya Girovi es va celebrar dissabte. Hi van participar “totes les denominacions d'origen de Catalunya”, segons va assegurar el fundador i organitzador del concurs, Agustí Ensesa. És més: “És l'únic concurs en la qual participen totes.”

Aquest any es van concentrar 140 tastadors i “no tots són professionals”. És veritat que una part important del jurat estava format per sommeliers i enòlegs, però també hi havia exalumnes de l'escola d'hostaleria de Girona i de l'Escola de Tastavins del Gironès, professors, polítics, comerciants, restauradors i consumidors, “perquè en definitiva qui compra els vins és el consumidor final”.

Com que el concurs es va crear a Girona i el va crear un gironí, entre els seus objectius hi ha el de premiar el vi i cava més destacat de Catalunya –amb medalla d'or, argent i bronze– i però també els millors de la DO Empordà –que van rebre les fulles de Girona d'or, argent i bronze–, tots ells amb una qualitat molt alta. El jurat va fer un tast a cegues i van determinar els vins i caves guardonats en cada una de els categories de blancs joves, blancs fusta, blancs especials, blanc chardonnay, rosats, negres joves, negres criança curta, negres criança, negres reserva, dolços, caves i caves rosats.

La DO Empordà, “capaç de situar-se entre les primeres posicions quan competeix amb la resta de les DO del país”, va liderar moltes de les categories de les DO de Catalunya: la de vins blancs fusta va ser per al Joncària 2010 del celler Pere Guardiola; la de vins dolços, per a Gerisena 2005, de la cooperativa de Garriguella; la de vins negres reserva, per al vi Clos Adrien 2008, de Terra Remota, i el de vins negres criança va ser per al vi de la Finca Garbet 2005, de Castell Peralada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.