cultura

Enric Giralt i Paulí

Periodista de Badalona

Enric Giralt i Paulí, nascut a Badalona el 6 de juny de l'any 1945, va morir ahir a la seva ciutat natal, a l'edat de 66 anys, fruit d'una llarga malaltia. Enric Giralt era un destacat periodista de la ciutat. La seva vida professional va estar lligada principalment a la delegació a Catalunya de Televisió Espanyola, de la qual en va arribar a ocupar el càrrec de director de Comunicació.

A la ciutat de Badalona, Giralt va ser fundador del setmanari Comarca Exprès, un producte aparegut durant els darrers anys del franquisme; també durant la Transició i els primers anys de la recuperada democràcia va ser redactor en cap de l'històric setmanari Revista de Badalona. Enric Giralt va ser membre, a més a més, durant una llarga etapa, dels consells editorials del diari El Punt, tant al Barcelonès Nord com a Barcelona.

En l'àmbit polític, el periodista badaloní va ser una persona molt vinculada al Partit dels Socialistes de Catalunya i va arribar a formar part del grup d'activistes antifranquistes més compromesos. Ell es va encarregar, per exemple, de distribuir un seguit de “notes informatives” on s'explicava als ciutadans els negocis foscos dels principals dirigents del franquisme badaloní que tenien càrrecs, sobretot, a l'administració local, començant per l'alcalde d'aquell moment, Felipe Antoja.

El seu compromís social i polític va fer que el seu darrer acte públic fos, ara fa unes setmanes, la manifestació convocada en favor de la continuïtat dels mitjans públics de Badalona (Televisió Badalona i Ràdio Ciutat de Badalona), amenaçats per la política de retallades de l'actual govern local del Partit Popular. El dimecres dia 16 de maig, a les sis de la tarda, s'ha previst una cerimònia laica en record seu al tanatori de Badalona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.