Societat

Societat

Idees innovadores en quinze minuts

Onze investigadors de la UdG van participar ahir en l'aparador internacional que és el TEDx

El #TEDxUdG va ser ‘trending topic'

Si per a alguns ja és difícil resumir una idea en els 140 caràcters que marca el Twitter, imagineu-vos per a un investigador de renom haver d'exposar en 15 minuts un projecte innovador que donaria per a una llarga classe magistral. I això va ser justament el que van haver de fer ahir onze investigadors de relleu de la Universitat de Girona en el primer TEDxUdG que es va fer a l'auditori de l'edifici Narcís Monturiol del Parc Científic i Tecnològic davant d'un centenar de convidats seleccionats, principalment, per la seva presència a les xarxes socials. De manera que bona part dels convidats anaven alternant l'escolta activa al ponent amb l'enviament de piulades reproduint alguns dels missatges que s'exposaven. I gràcies a aquestes piulades, i a algun virus del gènere eròtic que es va colar entre els hashtags #TEDxUdG, aquest va ser trending topic de l'Estat espanyol. I encara que amb alguns problemes tècnics, les persones no convidades però interessades van poder seguir la sessió en directe a través de la videoconferència.

Va ser una jornada interdisciplinària en què van intervenir, en anglès i/o català, investigadors d'àmbits molt diferents. El cardiòleg Ramon Brugada va centrar-se en la mort sobtada; la directora del SIGTE, Gemma Boix, va presentar Geostore, una aplicació per a mòbil per a la compra de continguts geolocalitzats; el director del laboratori de robòtica submarina, Pere Ridau, va parlar entusiastament dels robots submarins autònoms d'intervenció i Eduard Muntaner va sorprendre el públic amb una interessant xerrada sobre la manera en què les TIC poden convertir-se, en països empobrits, en eines de desenvolupament social i econòmic. En aquesta línia, va explicar el projecte que s'està duent a terme en dues escoles –el Veïnat de Salt i el Dalmau Carles de Girona–, amb un important nombre d'alumnes immigrats, per intentar fer-les excel·lents en ciència i tecnologia i aconseguir atraure escolars autòcton. Joaquim Comas, Jörg Zimmer, Marcel Swart, Xavi Ribas, Joan Martí, José Antonio Donaire –que va sorprendre tothom parlant del concepte de futurisme però amb relació al futur del turisme– i Joan Ferrer van completar l'atractiu programa del TEDx organitzat per la UdG, la primera universitat estatal que ha tingut l'oportunitat de fer aquesta activitat, d'origen californià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.