Política

L'Estat reserva 135 milions per al TAV extremeny

Portugal no el vol, però Pastor s'hi ha refermat

Es projecten més línies

Després de suspendre provisionalment el projecte el juny del 2011, el Tribunal de Comptes portuguès va descartar definitivament el 22 de març, pel seu cost, el TAV Madrid-Lisboa. “Si el govern portuguès no el vol, l'extremeny sí, i hi seguirà treballant”, responia l'endemà el conseller regional de Foment, Víctor del Moral, que reclamava que la línia arribi fins a una estació a la frontera. “En terreny espanyol”, aclaria.

Dies després rebia el suport de la ministra, que refermava al Senat que Extremadura tindrà igualment el seu TAV. Pastor aclaria que s'ha pagat un 9% de l'obra, i falten 4.300 milions més per gastar. Això sí –més enllà de la polèmica aquests dies entre l'alcalde de Barcelona i el president extremeny–, les promeses tampoc hi han anat seguides de fets, ja que aquest any no s'hi ha fet cap adjudicació ni posada a licitació i el pressupost estatal només hi reserva 135 milions.

No és, però, l'única gran línia en obres, ja que també es treballa en els ramals a Astúries i el País Basc, que aquest any rebran 1.080 milions. Només per a la Y basca en falten pagar 4.400. A més, Foment pretén invertir en el futur en diverses línies a Andalusia (17.355 milions, incloent en bona part trams de l'eix mediterrani), a Navarra (2.180) i a la línia Palència-Santander-Bilbao.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.