Comunicació

Naix ‘Diari de Guerra'

El mitjà digital del periodista ebrenc Andreu Caralt difon informació actual de la Guerra Civil espanyola i la Segona Guerra Mundial

L'espai web inclou 850 documents en català i castellà
i, aviat, també
en anglès

Difondre la màxima informació possible que genera avui dia la Guerra Civil espanyola a Catalunya i l'Estat i la Segona Guerra Mundial: aquest és el principal objectiu del mitjà digital Diari de Guerra, www.diarideguerra.com, que el periodista ebrenc Andreu Caralt ha engegat, amb la col·laboració del dissenyador gràfic Jordi Caralt. Així, Diari de Guerra inclou un potent apartat dedicat a les notícies que encara generen aquests conflictes, i dedica un altre als espais històrics. “No és una revista històrica sinó periodística; és un projecte independent i plural”, va destacar Andreu Caralt. La inexistència d'un espai que agrupe tota la informació actual sobre la Guerra Civil espanyola i la Segona Guerra Mundial ha fet que el periodista ebrenc decidís crear aquest mitjà digital. “És un projecte pioner i vital”, va manifestar.

Fa anys que el creador de Diari de Guerra té un gran interès pels conflictes bèl·lics que encara estan d'actualitat, i el seu trasllat a Móra d'Ebre el 2003 —per motius laborals— van fer que s'acabés de decidir. “La casa on visc va ser reconstruïda després dels bombardejos de la Guerra Civil; he descobert cartes dels meus avis i tiets que parlen de les seues vivències durant la guerra”, va explicar l'editor de la revista. En aquest sentit, el mitjà digital també pretén recuperar la memòria d'homes, dones i xiquets que van viure l'horror de la guerra.

El web inclou, de moment, 850 documents en català i castellà, i l'objectiu del seu creador és traduir-los a l'anglès a curt termini. Durant els últims 4 mesos –ha funcionat en període de proves– Diari de Guerra ha rebut 2.500 visites. Els visitants provenen de 33 països del món, tot i que la majoria de l'Estat espanyol. “La traducció ens permetrà incrementar el nombre de visites de la resta d'Europa”, va dir. A més de seccions de notícies i espais històrics, el mitjà dedica un espai a l'agenda d'activitats, les novetats editorials i cinematogràfiques, i la biografia d'un personatge.

La seva presentació pública tindrà lloc el 26 de maig al Centre 115 Dies de Corbera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.