Més esport

Classificacions

Purito, a nou segons del líder

Ciclisme. Giro d'Itàlia. El català acaba tercer, obté vuit segons de bonificació i amenaça directament el líder

Joaquim Rodríguez (Katiuxa) continua ben encaminat en l'objectiu de poder lluitar per primer cop pel triomf en una gran volta. Ahir, en una altra etapa amb un final complicat, va entrar tercer, va obtenir vuit segons de bonificació i ara el separen només nou segons del líder, el canadenc Ryder Hesjedal (Garmin), que va donar mostres de debilitat i que es va salvar l'últim moment.

L'heroi del dia, sobretot per la afició italiana, va ser el menut escalador Domenico Pozzovivo (Colnago), un pes pluma de 53 quilos que aixeca passions al seu país. El recent vencedor de la volta al Trentino va atacar quan faltaven sis quilòmetres per a l'arribada, en el tram de més pendent de l'últim port, i va gestionar amb esforç i intel·ligència la diferència que va assolir respecte del grup dels favorits, cap a 30 segons. El basc Beñat Inxausti (Movistar), el ciclista que va veure morir Xavi Tondo, va donar mostres de la seva progressió i s'ha situat cinquè en la general.

Etapa 8
1r. D. Pozzovivo (Colnago)
6h06:05
2n. B. Intxausti (Movistar)
a 0:23
3r. J. Rodríguez (Katiuxa)
a 0:27
4t. T. De Gendt (Vancasoleil)
m.t.
5è. D. Cataldo (Quickstep)
m.t.
6è. D. Caruso (Liquigas)
m.t.
General
1r. R. Hesjedal (Garmin)
32h23:25
2n J. Rodríguez (Katiuixa)
a 0:09
3r. P. Tiralongo (Astana)
a 0:15
4t. R. Kreuziger (Astana)
a 0:35
5è. B. Intxausti (Movistar)
m.t.
6è. I. Basso (Liquigas)
a 0:40
59è J.A. Flecha (Sky)
a 10:29
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.