Futbol català

El Girona, amb tots els déus d'aliats i fora del descens

Futbol. 2a divisió A. El drama a Vila-real catapulta el conjunt gironí a la zona de salvació, tot i que també dóna aire a l'Alcoià, el Cartagena i el Nàstic perquè hi haurà un descens menys

Des del sofà, hi va haver uns quants equips de segona divisió A que van guanyar punts. Una combinació de dos gols en els últims minuts de la lliga de primera divisió (el de l'Atlético al Madrigal i el del Rayo a Vallecas) va resultar letal per al Vila-real, però al mateix temps també va ser una fantàstica notícia per al Girona. En el futbol, ja se sap, el drama per a uns és la vida per als altres. El descens del Vila-real arrossegarà el seu filial cap a segona B i farà que el dinovè classificat de segona A (ara és l'equip de Javi Salamero) se salvi.

El Girona va sumar sis punts d'una tacada. D'estar a dos punts de la zona de salvació s'ha trobat sense moure ni un dit amb un coixí de quatre punts respecte del descens. Gairebé tothom va fer negoci, però cap equip tan rodó com el del Girona. El rèdit per al Guadalajara és de 4 punts i el de l'Alcoià, el Cartagena i el Nàstic, de dos.

Tocat per una vareta màgica, el Girona ha fet en tres setmanes una retallada global de 12 punts. Els gironins passen ara de perseguidors a perseguits ja que són els que marquen la zona de salvació. I els quatre punts d'avantatge respecte de l'Alcoià, en realitat són cinc, ja que té el goal-average guanyat amb els alacantins. El descens del Vila-real B ha reactivat la il·lusió a la cua, i el Cartagena veu com té la salvació a cinc punts reals perquè els murcians tenen el goal-average favorable amb els gironins. Fins i tot el Nàstic té una petita escletxa d'esperança on agafar-se: tenia el descens a onze punts i ara el té a nou, amb possibilitat de situar-se a sis si derrota aquest dimecres els gironins en el derbi al Nou Estadi.

Veient que el Girona està reptant les matemàtiques amb caramboles inversemblants, fins i tot hi ha la possibilitat de salvar-se aquest mateix cap de setmana. Això sí, hauria de guanyar els dos partits i que l'Alcoià i el Cartagena no puntuessin.

UN SALT INCREÏBLE

El Girona passa de tenir la zona de salvació a 2 punts a marcar-la amb 4 punts de marge

CANVI DE ROL

Els gironins són l'equip a atrapar per l'Alcoià, el Cartagena i fins i tot el Nàstic
El Vila-real B baixarà a 2a B arrossegat pel primer equip i el 19è se salvarà

SALVACIÓ A LA VISTA

En el millor dels casos, el Girona podria estar salvat aquest cap de setmana
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.