Més esport

Roberto Ferrari, el corcó de Cavendish

Ciclisme. L'onzena etapa del Giro no va suposar cap entrebanc per a Rodríguez, que no s'amaga que se sent preparat per arribar a Milà de rosa

L'onzena etapa no va suposar cap gran entrebanc per a Rodríguez, tot i que en la petita pujada a Vico, a pocs quilòmetres de l'arribada a Montecatini, alguns dels favorits, com ara Roman Kreuziger i Michele Scarponi, van provar un atac sorpresa a la baixada. Al final, l'Sky de Mark Cavendish va posar en fila el pilot per preparar un esprint massiu. A l'hora de la veritat, però, l'italià Roberto Ferrari (Androni) va acabar donant la sorpresa en uns últims 300 m bojos, amb revolts a dreta i esquerra i una caiguda que va deixar molts velocistes descol·locats. El campió del món es va veure sorprès per l'atac de Ferrari, que pocs dies abans l'havia fet caure en un altre esprint.

Rodríguez, mediàtic.

Joaquim Rodríguez va ser ahir un dels grans protagonistes dels mitjans italians gràcies a l'espectacular victòria a Assís, que va anar acompanyada d'un lideratge més que merescut. El català va ser entrevistat per La Gazzetta dello Sport, on va mostrar un optimisme sense concessions. “Ara aspiro a la victòria final, estic bé i el recorregut m'agrada, tot i que no he pujat tots els ports que es faran l'última setmana.” Rodríguez admet que a l'equip van tenir dubtes de com afrontar l'etapa d'Assís, que el va situar al capdamunt de la general. “No sabíem si córrer per guanyar o bé guardar forces o anar a totes; vam decidir que era millor emportar-nos cap a casa una etapa que no pas esperar un hipotètic podi en la general. El que volíem era l'etapa, el lideratge va ser un premi afegit que no esperàvem.”

El líder admet que totes les circumstàncies juguen, de moment, a favor seu en aquest Giro: “Els altres anys sempre hi havia algun imprevist, una caiguda, una mala contrarellotge, una febrada...; aquest cop tot està anant tan bé que ens en fem creus.” Respecte de l'estratègia, el ciclista la té clara: sobretot calma fins a les dues últimes etapes de muntanya, “on es decidirà tot”. Les terrorífiques pujades al Mortirolo i l'Stelvio del penúltim dia no li treuen la son, tot i que es defensa millor en els cims més curts: “M'he estat entrenant en pujades llargues i fortes des del febrer, i l'equip també està preparat.”

Rodríguez va tornar admetre que la millor decisió de la seva vida va ser deixar el ciclisme espanyol i fitxar pel Katuixa rus, un equip, on com a capità, viu el ciclisme d'una altra manera. El de Parets del vallès –ara resideix a Lliçà d'Amunt– pot presumir d'haver guanyat etapes i d'haver estat líder en el Giro i la Vuelta i d'haver guanyat una etapa en el Tour. Aquesta temporada els objectius marcats s'estan aconseguint, amb victòria d'etapa i podi en la volta al País Basc, triomf en la Fletxa Valona i lideratge en el Giro.

Etapa 11 (166 km)
1r R. Ferrari (Androni)
6h49:20
2n F. Chicchi (Quick Step)
a 0:12
3r T. Vaitkus (Green Edge)
m.t.
4t M. Cavendish (Sky)
m.t.
5è M. Belletti (AG2R
m.t.
6è G. Nizzolo (Rnt)
m.t.
43è J. Rodríguez (Katuixa)
m.t.
General
1r J. Rodríguez (Katuixa)
47h16:39
2n R. Hesjedal (Garmin)
a 0:17
3r P. Tiralongo (Astana)
a 0:32
4t R. Kreuziger (Astana)
a 52
5è B. Intxausti (Movistar)
m.t.
6è I. Basso (Liquigas)
a 0:57
7è D. Caruso (Liquigas)
a 1:02
8è D. Cataldo (Quick Step)
a 1:03
9è E. Capecchi (Liquigas)
a 1:09
10è R. Urán (Sky)
a 0:57
11è IM. Scarponi (Lampre)
a 1:11
53è J.A. Flecha (Sky)
a 11:47
118è A. Losada (Katuixa)
a 53:36
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.