Societat

Twitter obre el procés de traducció al català

La xarxa social permet que els usuaris participin de forma voluntària

La campanya #twitterencatalà aconsegueix els seus fruits

La campanya #Twitterencatalà ha obtingut finalment els seus fruits. Aquest dimecres a la nit, Twitter ha anunciat amb un tuit que el centre de traducció “ja està ara disponible” en sis noves llengües, entre les quals el català i el basc, i també l'africà, el txec, l'ucraïnès i el grec. Això vol dir que, tal com també va fer Facebook, seran els usuaris de la xarxa socials els qui s'encarregaran de forma voluntària de participar en el procés de traducció.

Per poder participar en la traducció, primer s'ha d'acceptar una sèrie de condicions i després et permet entrar i triar entre diverses opcions les paraules que han de ser traduïdes, com per exemple tuit o piulada o tweet; retuitejar, retuitejat o repiulat; avatar icona o imatge de perfil; timeline, línia del temps o cronologia, entre d'altres opcions.

Aquestes sis noves llengües que s'incorporen a Twitter s'afegeixen a les 28 ja existents a la xarxa social. Segons afirma Twitter, el nombre de persones que han fet de traductores és de quasi mig milió.

De fet, la campanya de Twitter en català es va fer molt intensa en el Mobile World Congress de l'any passat, en què es vac comptar amb la presència del conseller delegat de la companyia, Dick Costolo, cosa que va facilitar quela xarxa social anunciés que la llengua catalana s'incorporaria al centre de traducció. Això va ser el febrer del 2011. Quinze mesos més tard, el 16 de maig del 2012, Twitter ha obert finalment el procés per fer realitat el #twitterencatalà.

Amb l'inici del procés de traducció acaba una llarga reivindicació per part dels usuaris catalans, impulsada principalment pel periodista Albert Cuesta, principal responsable de la plataforma #twitterencatalà i defensor de la causa des del 2009.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.