Infraestructures

infraestructures

El govern vol tenir el projecte de l'estació del TAV a l'aeroport el 2013

El director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, assegura que el projecte avança a bon ritme i que el ministeri hi ha tingut “bona receptivitat”

El projecte del govern de construir una estació del TAV prop de l'aeroport de Girona avança a bon ritme. Segons ha explicat el director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, ja s'està redactant el projecte i la voluntat és tenir-lo fet a finals del 2013. “Després dependrem de la disponibilitat pressupostària, que ja és un clàssic”, ha avançat. El projecte, que impulsa i paga la Generalitat, es fa sobre una via que és titularitat de l'Estat. Per això cal que Foment autoritzi definitivament les obres. Segons Font, hi ha “bona receptivitat” de l'Estat, tot i que encara no hi ha una autorització definitiva. Adif ha accedit a enviar un tècnic a les reunions informatives de l'equip redactor. El govern va exposar ara fa un any la voluntat d'impulsar una estació del TAV pròxima a l'aeroport de Girona per potenciar la infraestructura. La idea era aprofitar l'espai d'avançament de trens –situat a 2 quilòmetres de l'aeroport–, on ja hi ha dues vies al costat de les principals i també dues andanes d'ús tècnic, que es poden condicionar per a passatgers. A banda, caldria construir-hi una terminal de 600 metres quadrats i un aparcament per a cotxes amb capacitat per a 200 vehicles. 

Per fer l'estació, el govern calcula que caldrà un total de 13,5 milions d'euros. Tot i això, en una primera fase seria suficient una inversió de nou per posar l'estació en servei. La Generalitat va adjudicar a principi d'any la redacció tant del projecte informatiu com del constructiu –que es fan alhora– i la previsió és que estigui acabat a finals del 2013.  Aquesta estació, malgrat que sigui un projecte del govern, ha de tenir el vistiplau de l'Estat i ara per ara, i segons Font, el Ministeri de Foment “ha tingut bona receptivitat”.

LA FRASE

Després dependrem de la disponibilitat pressupostària, que ja és un clàssic
Ricard Font
director general de Transports i Mobilitat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.