Més esport

Classificacions

Un mallot que va i ve

Ciclisme.

Ryder Hesjedal pren per només nou segons el mallot de líder al Giro a Joaquim Rodríguez, que es defensa amb ungles i dents en la primera gran etapa de muntanya.

La primera gran etapa de muntanya del Giro d'Itàlia, amb final a Cervinia, no va decebre i va apuntar una batalla pel triomf final que serà acarnissada, sobretot en les jornades encara més exigents que han d'arribar. El canadenc Ryder Hesjedal (Garmin) va recuperar el mallot que li havia pres Joaquim Rodríguez (Katuixa) a Assís. El català, però, va resistir-se fins a l'últim moment a cedir-lo atacant amb totes les seves forces en els quilòmetres finals. Només nou segons separen ara el del Garmin del de Parets, mentre que la resta de favorits continuen tots a l'aguait en diferències mínimes. L'altre gran heroi del dia va ser Andrei Amador (Movistar), que va completar amb victòria una llarguíssima escapada.

La monòtona i llarguíssima pujada de gairebé 30 quilòmetres a Cervinia, a la frontera amb Suïssa, va esclatar de cop i volta a quatre quilòmetres de la meta. Després del sofert treball, al final poc útil, de l'equip Liquigas, la impaciència de Domenico Pozzovivo (Androni) i Mikel Nieve (Euskaltel) va trencar el grup de favorits en mil bocins. Fins llavors, Joaquim Rodríguez havia viscut tranquil·lament la pujada al costat de les vaques sagrades, o sigui Ivan Basso i Michele Scarponi. Finalment, va ser Hesjedal qui va aprofitar les seves condicions per saltar amb força a la recerca de l'etapa –els escapats estaven fosos– i del lideratge. El lloctinent de Rodríguez, Dani Moreno, va començar la persecució fins que va esgotar la benzina. Purito en persona, doncs, va haver de saltar del grup el per anar a caçar el canadenc. El del Garmin, amb més potència a les cames, no tan sols va resistir, sinó que va aconseguir alguns metres més. Rodríguez va decidir unir esforços amb Scarponi i companyia, però ni així va aconseguir salvar el lideratge.

En la lluita pel triomf d'etapa, Andrei Amador va superar en un esprint agònic el txec Jan Barta (NetApp) i l'italià Alessandro de Marchi (Androni).

L'etapa d'avui és favorable a Rodríguez i podria ben bé recuperar el lideratge, ja que l'arribada, en un port de segona, és propícia a les seves característiques i ahir ja va deixar clar a la carretera que no es pensa rendir tan fàcilment.

Etapa 14
1r A. Amador (Movistar)
5h33:
2n J. Barta (NetApp)
m.t.
3r A. De Marchi (Androni)
a 0:02
4t R. Hesjedal (Garmin)
a 0:20
7è J. Rodríguez (Katuixa)
a 0:46
General
1r R. Hesjedal (Garmin)
59h55:28
2n J. Rodríguez (Katuixa)
a 0:09
3r P. Tiralongo (Astana)
a 0:41
4t S. Casar (Big Mat)
a 1:05
6è R. Kreuziger (Astana)
a 1:07
7è B. Intxausti (Movistar)
m.t.
52
è J.A. Flecha (Sky)
a 11:47
106è A. Losada (Katuixa)
a 53:36

Purito manté l'ambició

Tot just arribar a la meta, el ciclista català va admetre que ja tenia al cap l'etapa de l'endemà (avui per al lector). “Sabia que avui era una etapa molt dura. A més, ha fet molt fred i jo prefereixo les pujades més curtes i escalonades”, va explicar el ciclista. Rodríguez va lamentar haver perdut el lideratge, però va mostrar-se convençut de poder recuperar-lo en la duríssima jornada de diumenge (cinc ports de muntanya): “Avui l'arribada m'afavoreix i intentaré recuperar el mallot.” Després de l'etapa d'avui hi haurà una etapa de descans. Hesjedal s'ha convertit, després de l'exhibició d'ahir, en un dels principals candidats a fer-se amb el triomf final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.