Economia

Bankia necessita 7.500 milions de diner públic

BFA-Bankia, que va haver de convertir en accions un préstec públic de 4.500 milions d'euros, necessita ajudes addicionals d'entre 7.000 i 7.500 milions per al seu sanejament, segons va informar ahir el ministre d'Economia, Luis de Guindos. La xifra coincideix bàsicament amb l'impacte dels dos reials decrets que ha aprovat el govern de l'Estat per endurir les provisions immobiliàries, i que el nou equip de Bankia té encara pendent de fer en bona part. El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, treballa en el pla de viabilitat de l'entitat, que inclourà una petició d'ajut addicional a l'Estat en forma d'injecció de capital o de títols convertibles en accions. De Guindos va assegurar que, “després dels plans que posarà en marxa el nou equip, Bankia serà una de les marques més destacades de la banca espanyola”.

El ministre d'Economia va avançar que demà, a les sis de la tarda, compareixerà al Congrés, a petició pròpia, per parlar de la reforma financera i, especialment, de la nacionalització de BFA, la matriu de Bankia. Tanmateix, per l'oposició la compareixença no compensa la decisió del PP de vetar a la mesa del Congrés, per segon cop consecutiu, que es fixi una data per debatre la petició de l'Esquerra Plural (IU-ICV-CHA) de crear una comissió d'investigació sobre la crisi del sistema financer i, particularment, la davallada de Bankia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.