Societat

La vaga de l'ensenyament arrenca amb talls a la UAB

Diverses desenes de persones han saltat a l'autopista AP-7 i a la via lateral de la B-30 a Cerdanyola cap a les 8.10 hores del matí

Els manifestants que protesten contra les retallades també dificulten el pas dels combois de Ferrocarrils de la Generalitat

L'autopista AP-7 i el carril lateral, la B-30, ha estat tallats des de les 8.10 hores d'aquest dimarts a l'altura de Cerdanyola del Vallès durant 20 minuts, en el que suposa la primera protesta de la jornada de vaga convocada per tot el sector de l'ensenyament. Es tracta, en paraules dels convocants, d'una mobilització “històrica”, perquè, per primer cop en la història de la democràcia, estan cridats a participar en la jornada de protesta tots els nivells educatius (des dels zero als tres anys fins a la universitat) de tots els punts de l'Estat, en contra de les retallades.

El tall de l'AP-7 i la B-30 s'ha produït davant del campus de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha provocat fins a sis quilòmetres de cues en els dos sentits de la marxa, i els manifestants han actuat amb els rostres completament coberts. De la mateixa manera, també s'ha dificultat el pas dels combois de Ferrocarrils de la Generalitat. Concretament, s'ha impedit que s'aturessin a l'estació Universitat Autònoma. La línia S55 acaba recorregut una parada abans, a Bellaterra.

Un helicòpter dels Mossos d'Esquadra sobrevola la concentració i porta una càmera d'enregistrament. Entre els manifestants, consignes com ara ‘Universitat pública i de qualitat' o ‘No a la privatització'.

El seguiment de l'aturada és, a hores d'ara, una incògnita. Que hi ha un gran malestar en el sector és un fet, però no és gens clar que això es tradueixi de manera automàtica en un seguiment massiu de la vaga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.