Educació

barcelonès

L'escola pública renuncia al taló per a llibres d'Albiol

Els centres públics de primària anuncien que no acceptaran l'ajut per a llibres escolars si el govern de Badalona no en varia el plantejament

El regidor d'Educació encara creu en l'acord

Els directors de les escoles públiques de Badalona van anunciar ahir que no reconeixeran el bonollibre que el govern de la ciutat vol fer arribar a totes les famílies per a l'adquisició de volums i que, per tant, no l'agafaran quan les famílies el lliurin al centre de referència. Els directors i la Federació d'Associacions de Mares i Pares van explicar ahir, en roda de premsa, que activen els mecanismes d'adquisició de llibres de cada any, sense esperar que el PP concreti el seu projecte, xifrat en tres milions d'euros.

A grans trets, el sector públic rebutja el taló individual (reclamen al govern local que faci una aportació econòmica al centre i que aquest la distribueixi) i que intervingui en el procés una empresa intermediària. Un cop més, els directors van defensar que tal com estan les coses “ara no fan falta tres milions per a llibres” i van denunciar que la inversió es fa “a canvi d'unes retallades sense precedents en el sector educatiu”.

Els convocants de la roda de premsa van lamentar la falta d'informació i de respostes a les seves preguntes, a més d'alertar que el PP “ja va tard”. Això no obstant, es van tornar a oferir a fer costat a l'Ajuntament “si vol engegar de veritat un projecte de socialització ”. Dimarts han convocat una concentració a la plaça de la Vila (17.30 h), coincidint amb el ple.

El regidor d'Educació, Juan Fernández (PP), va recordar ahir que el projecte de llibres del PP “aposta veritablement per la reutilització” i va garantir que les escoles “mantindran l'autonomia per adquirir els llibres allà on vulguin”. Les llibreries o editorials cobraran a manera de bonollibres, que després canviaran per diners a través de l'empresa intermediària que l'Ajuntament contractarà. Fernández va admetre que les famílies rebran l'ajut de manera individualitzada, una metodologia que les escoles públiques rebutgen de totes totes. El titular d'Educació remarca que el govern “no obligarà ni les famílies ni les escoles a fer les coses d'una manera determinada”.

Tanquen una planta sencera d'una escola

L'escola Lola Anglada, a Badalona, s'ha vist obligada a tancar la segona planta del centre i a reubicar un centenar d'alumnes a les sales de la primera planta, després que en les últimes hores s'hagi produït un despreniment del cel ras. Es dóna el cas que el Lola Anglada està pendent que la Generalitat construeixi l'escola nova. Les obres podrien començar al juliol. Pel que fa a la planta tancada, ja no es reobrirà fins al curs vinent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.