cultura

Poparb sense crisi

El festival musical d'Arbúcies, tot i que se n'han tornat a exhaurir les entrades, es manté ben ferm en la convicció de no créixer per sobre de les seves possibilitats

Ni un any de crisi com el que vivim ni la coincidència en dates amb un festival germà com és el Faraday de Vilanova han impedit al Poparb tornar a vendre les prop de 1.750 entrades per a la seva vuitena edició amb setmanes d'antelació. “Ens fa molt contents que en un any complicat com aquest la gent hagi tornat a exhaurir les entrades”, es vanagloriava ahir Anna Cerdà, coordinadora del Poparb, en una presentació del festival a Barcelona que va aplegar alguns dels músics que hi participaran, com per exemple Maria Coma, Els Surfing Sirles i Brighton 64.

L'èxit, any rere any, del festival continua tanmateix sense ser un argument de prou volada per fer créixer un festival que basa bona part del seu atractiu en els emplaçaments que l'acullen: Can Cassó, Prat Rodó, els jardins de Can Torres i les piscines municipals. “Arbúcies té les dimensions que té”, afirmava Pere Garriga, que el 29 i 30 de juny afrontarà el seu primer Poparb com alcalde. “El nostre ha de ser un festival humà; amb l'Acampada Jove [el festival de les JERC, que es va celebrar al municipi de la Selva des del 1996 fins al 2004] ja vam quedar desbordats.” Així doncs, i tot i l'interès que altres municipis –segons va admetre Cerdà– han mostrat per tenir el Poparb, el festival de referència del nou pop a Catalunya es tornarà a celebrar a Arbúcies, amb un cartell –ja definitivament tancat– que inclou vint-i-quatre artistes i que, amb un ordre alfabètic d'aquests artistes, es nega a fer valer caps de cartell.

El programa, un any més, és una panoràmica bastant perfecta del que passa a Catalunya en l'àmbit del pop. Desfilaran per Arbúcies grups consolidats que acaben de treure discos llargament esperats –Mishima o Love of Lesbian–, es retrà un reconeixement a veterans de primera –Brighton 64, que estan a punt d'entrar a gravar un disc de retorn; Quimi Portet o Biscuit– i s'intentarà descobrir nous talents, com per exemple Mates Mates i Amics del Bosc.

La pel·lícula que es va gravar l'any passat en el decurs del festival –Et dec una nit de divendres, d'Immuf Produccions– no estarà a punt per l'estrena. “L'any vinent, qui vulgui venir... que es desperti abans”, va concloure Anna Cerdà.

El Pròxims, també a Begur i a Sant Feliu

Una altra cita que comença a ser de referència en el terreny del pop a Catalunya és el Pròxims, un festival que se celebrarà, per segon any, al Poble Espanyol de Barcelona el 19 de juliol (hi actuaran Litoral, La Iaia, The New Raemon, Mishima, Maika Makowski i Els Surfing Sirles) però que, el mes d'agost, preveu dues noves seus a les comarques gironines: Begur i Sant Feliu de Guíxols. A la primera hi tindran lloc el 4 d'agost, a les Escoles Velles, els concerts de Joan Colomo, Estúpida Erikah i Manos de Topo. A la segona, en el marc del 50è Festival de la Porta Ferrada, el 17 d'agost hi haurà Antònia Font, Maika Makovski, Standstill acústic (Enric Montefusco) i Mazoni. Pròxims preveu oferir propostes gastronòmiques singulars de cada municipi i un sistema d'abonaments per poder triar els concerts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.